Boberg har aldrig spelat VM för seniorer innan – nu siktar hon på att ta guld direkt. Bild: Bildbyrån
Boberg har aldrig spelat VM för seniorer innan – nu siktar hon på att ta guld direkt. Bild: Bildbyrån

Fyra Pixbospelare till VM-läger med seger i ryggen

Pixbos fyra VM-spelare förberedde sig för mästerskapet på bästa sätt. Seger mot Rönnby med 6-3 och serieledning. – Man tar med sig en positiv känsla i ryggen, säger Stephanie Boberg.

ANNONS
|

Boberg är en av fyra (Sara Hjorting, Ida Sundberg och Isabelle Krantz är de andra) spelare från Pixbo som på måndagen reser till Sveriges VM-läger på Kanarieöarna. De kunde inte rest med en bättre känsla i kroppen. I och med 6-3 borta mot Rönnby klev Pixbo förbi Kais Mora i serietoppen.

– Vi satsar på att ta SM-guld så ju bättre förutsättningar vi får för det desto bättre. Vi strävar efter att ligga i toppen, säger Stephanie Boberg.

Nu väntar en vecka på Fuertaventura för henne och de andra tjejerna i det svenska landslaget. Vid månadsskiftet börjar VM i Slovakien - och Boberg är ute efter den ädlaste valören.

ANNONS

– Jag har ett brons från U19-VM tidigare, så jag är otroligt sugen på att ta hem ett guld och ha det i hyllan hemma. Det har varit en dröm, säger hon.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få vara innebandyproffs ett tag. Att bara andas innebandy och få lov att fokusera på endast det. Annars är det mycket annat i liv som tar fokus. Nu ska det bli skönt att slappna av och komma till värmen.

Boberg har precis som hennes lagkamrater i Pixbo en annan syssla vid sidan av sporten. För hennes del fylls tiden utanför innebandyplanen av jobb som orderhanterare. Fram till VM-finalen den 9 december blir det nu enbart innebandy.

– Det ska bli jättehäftigt. Jag ska se till att njuta av varje minut, säger hon.

ANNONS