Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

I december ska Pixbos Stephanie Boberg spela sitt första VM. Bild: Bildbyrå
I december ska Pixbos Stephanie Boberg spela sitt första VM. Bild: Bildbyrå

Fyra Pixbo-spelare klara för VM-spel

Med en knapp månad kvar till innebandy-VM har truppen presenterats. Det är fyra Pixbo-spelare med i laget som ska försöka bärga Sveriges sjätte raka VM-guld.

När truppen till damernas innebandy-VM presenterades var det med hela nio VM-debutanter. Två av spelarna som ska göra VM-debut i Slovakien i december spelar till vardags i Pixbo: Stephanie Boberg och Ida Sundberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är alltid en ära och en fantastisk känsla att få ta på sig landslagströjan. Det är få förunnat så jag ska se till att njuta ordentligt. Det är lite som en dröm som går i uppfyllelse, säger Stephanie Boberg. 

VM har varit målet

Äventyret i Slovakien blir inte det första med landslaget för Stephanie Boberg. Hon har ett U-19-VM och ett gäng a-landskamper sedan tidigare. Att få spela ett senior-VM är något hon drömt om. 

– I U-19 fick jag känna på det och sen dess har det varit ett mål att ta en plats i a-landslaget. Sen blir ju nästa mål att få vara med och spela ett VM.

Totalt är fyra Pixbo-spelare med i truppen. Förutom Stephanie Boberg och Ida Sundberg finns Isabelle Krantz och målvakten Sara Hjorting med i laget.

– Det är såklart roligt att ha med sina klubbkamrater, man tillbringar väldigt mycket tid med dem så det är en trygghet i sig. Det är alltid kul att ha med sig ett litet gäng från sitt eget lag, säger Stephanie Boberg.

"Målet är guld"

I slutet av november åker VM-laget till Fuerteventura för läger innan det bär av till Bratislava. Väl där är det bara en sak som gäller för Stephanie Boberg och det svenska laget.

– Målet är VM-guld. Vi har ett väldigt bra lag och jag tror att vi har goda chanser att vinna. Så det är såklart det vi siktar på. 

Fakta: VM-truppen

Här är spelarna som ska representera Sverige i VM I Bratislava 1-9 december:
(D = VM-debutanter)

Målvakter: Emelie Frisk, IKSU, Sara Hjorting, Pixbo

Utespelare: Jennifer Stålhult, Moa Tschöp, Täby FC IBK, Malin Andréason, Anna Wijk, Malin Andréason, KAIS Mora, Johanna Hultgren D, Iza Rydfjäll, Sofia Joelsson D, Emelie Wibron, Alice Granstedt D, Amanda Delgado Johansson, Frida Norström D, Cornelia Fjellstedt, IKSU, Ida Sundberg D, Stephanie Boberg D, Isabelle Krantz, Pixbo, Ellen Rasmussen D, Malmö FBC, Adina Augustsson D, Karlstad IBF, Sara Steen D, Endre IF

Läs mer om Pixbo
Mest läst