Fullproppad sommar med GP-sporten

Gothia cup, Partille cup, seglingarna i Marstrand och allsvensk fotboll. Men också: fotbolls-EM, friidrotts-VM, ridsport-EM - och ännu ett fantastiskt mästerskap med Sarah Sjöström.  Det blir en härlig sommar med oss på GP-sporten!

ANNONS
|

Sommar och förhoppningsvis en hel del sol betyder ju allt som oftast välförtjänt ledighet och tid att njuta. Och för alla er som är intresserade av idrott bjuder även den här sommaren på många godsaker, både i Göteborg och utanför landets gränser. Partille cup och Gothia cup sätter som vanligt sin prägel på staden med mängder ungdomar från världens alla hörn. Själva turneringen och matcherna är det självklara, men jag är fullständigt övertygad om att de starkaste minnena och det som lever kvar längst är alla möten.

De som sker spontant på skolor, i bambakön, på stan och på discot. Idrotten har en enormt viktigt samhällsroll sju dagar i veckan, dygnet runt. De här cuperna innebär en veckolång fest, men en viktigt sådan där idrotten på ett fantastiskt sätt för samman ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar.

ANNONS

Det är bland annat vid sådana här tillfällen vi verkligen ser hur viktig idrotten är och hur oerhört tacksamma vi skall vara gentemot alla föräldrar och ledare som ”offrar” både en och två semesterveckor för att ungdomar skall få minnen som de bär med sig resten av livet.

Den känns också som om den gemensamma värmen världens största ungdomsturneringar är väldigt välkommenjust nu, med tanke attackerna i Europa.

Båda turneringarna kommer du precis som vanligt följa på ett omfattande sätt i GP-sportens olika kanaler. På vår sommarmeny står också väldigt mycket mer. Eric Hilmersson är på väg till fotbolls-EM i Nederländerna för att bevaka Pia Sundhages och Lotta Schelins jakt på ett efterlängtat guld. Joel Tivemo åker också västerut, men hans flyg landar i London och det högintressanta VM i Friidrott. Ridsport och Göteborg har blivit synonymt och Europamästerskapet i augusti kommer inte bara bjuda på hög sportslig kvalité, utan det kommer att märkas i hela stan med tävlingar och arrangemang. GP-sportens ridsportreporter Magnus Vasell börjar EM-uppladdningen på allvar med att på plats följa tävlingarna i Falsterbo och tillsammans med Gabriella Mohoff kommer de sedan att se till att ni är så väl förberedda och pålästa dag för dag som det bara är möjligt.

ANNONS

Dessförinnan har förhoppningsvis Sarah Sjöström gjort ytterligare ett briljant mästerskap, den här gången i VM-bassängen i Budapest.

Direkt efter pågående U21-EM, så drar allsvenskan i fotboll i gång igen. IFK Göteborg åker till Jönköping den 2 juli och dagen efter tar BK Häcken emot Hammarby på Bravida. GP-sporten är såklart på plats på båda arenorna. Som sagt - vi har en härlig sportbuffé att se fram emot i sommar.

Till sist. Ni har säkert inte missat att det blir stora satsningar från GP:s redaktion under hösten och inte mindre än 25 nya journalisttjänster. Satsningen inkluderar såklart även GP-sporten. Jag återkommer i ämnet, men kan redan nu säga att det kommer att märkas ...

Njut av sommaren - gärna tillsammans med oss på GP-sporten!

Ni hänger väl med oss till England och en härlig fotbollsweekend i vinter. Förra säsongens resor till Manchester blev snabbt fullbokade och nu har vi även lagt med en resa till London. Vi var 110 resenärer senast och frågar ni mig hade vi oerhört kul tillsammans. Och inom kort släpper vi information om hockeyresan till New York i februari och en match i Madison Square Garden med Henke Lundqvist mellan stolparna ...

ANNONS