Full pott för Lindelöf och United

270 spelade minuter i Champions League och full pott där med Manchester United. Victor Nilsson Lindelöf reste tillbaka till Lissabon och lämnade sin gamla hemmaarena som vinnare. Marcus Rashford avgjorde mot Benfica.

|

Landslagsmittbacken spenderade fem år på Estádio da Luz innan han värvades till United för över 300 miljoner kronor i somras.

För tredje matchen i rad fick Nilsson Lindelöf förtroendet i gruppspelet av managern José Mourinho, som inför matchen kommenterade svenskens tidigare insatser så här i Viasat:

- Det finns alltid känslor inblandade när man kommer tillbaka till en klubb man spelat i, men han har ingen press på sig. Han har gjort det rätt bra i några matcher.

Nilsson Lindelöf gjorde ingen besviken.

- Det känns bra, tre viktiga poäng för oss. Roligt att spela här och lite speciellt. En svår match mot ett väldigt svårt motstånd. Det var lite fram och tillbaka i första halvlek, i andra hade vi kontroll, säger Nilsson Lindelöf till Viasat.

Segern satt dock långt inne. Matchens enda mål kom efter drygt en timmas spel efter en tabbe av Benficas unge målvakt Mile Svilar.

Pontus Wernbloom höll som vanligt till på CSKA Moskvas centrala mittfält, men det räckte inte till några poäng hemma mot Basel. Från avbytarbänken fick Alexander Fransson se Taulant Xhaka och Dimitri Oberlin ordna 2–0-seger när schweizarna tog ett rejält grepp om andraplatsen bakom Manchester i grupp A.

Kul kväll för Heynckes

Bayern München tryckte gasen i botten direkt hemma mot Celtic – med Mikael Lustig i laget. Thomas Müller och Joshua Kimmich förde tyskarna till 2–0 innan en halvtimma spelats. En pangstart i Champions League för nygamle tränaren Jupp Heynckes.

Mats Hummels fastställde 3–0-segern.

Paris SG stormar fram mot åttondelsfinal. Kylian Mpappé och Edinson Cavani sänkte Anderlecht redan i första halvlek, Neymar och Angel Di Maria ökade på till 4–0.

PSG har tre raka segrar och 12–0 och toppar B-gruppen före Bayern.

Historisk poäng

Atlético Madrid fick inte hål på Karabach i kvällens tidiga match i Champions League. Ett misslyckande som kan få konsekvenser.

Den spanska storklubben har bara två poäng efter tre matcher.

Som väntat dominerade Atlético påtagligt i Baku, men Azerbajdzjans bidrag i klubbfotbollens finrum stod emot under 90 minuter, klarade 0–0 och Karabach tog sin historiska första poäng i turneringen.

Romas 3–3 borta mot Chelsea lindrade inte skadan för Atlético som har tre poäng upp till italienarna. David Luiz och Eden Hazard förde Chelsea till 2–0 hemma på Stamford Bridge, men Roma vände matchen genom Aleksandar Kolarov och två raka mål av Edin Dzeko.

Hazard räddade en poäng åt Chelsea som toppar grupp C, två poäng före just Roma.

Juve fick jobba

Barcelona vann programenligt mot Olympiakos på Camp Nou – och det trots att Gerard Piqué fick rött kort före pausen.

Ett grekiskt självmål, Leo Messi och Lucas Digne ordnade 3–1.

Juventus fick verkligen jobba för att klara Sporting Lissabon. Ett lyckligt självmål av Alex Sandro gav portugiserna ledningen. Miralem Pjanic kvitterade men först med fem minuter kvar kom Mario Mandzukics segermål.

Det betyder att Juventus skuggar Barcelona i grupp D.