Full fart året ut i Premier League

ANNONS
|

Runt om i Europa tar de flesta ligorna ledigt och ger både spelare och supportrar chansen att ladda batterierna inför den långa våren.

Inte i England.

Där skruvas tempot i stället upp.

Trots ständiga diskussioner inför varje säsong – och i synnerhet efter ännu ett engelskt misslyckande i ett EM eller VM – viker inte traditionalisterna för önskemålet om ett kortare speluppehåll i skarven mellan december och januari.

Tre omgångar på tio dagar

Från annandag jul till 4 januari stökas tre utspridda omgångar av och lagom till trettonhelgen följer en omgång i FA-cupen. En period väntar där vinnare och förlorare sorteras ut inför andra halvan av säsongen.

ANNONS

För Ibrahimovic, vars sena och vackra segermål mot Crystal Palace hyllades av engelska medier, är det första gången han går in i ligans mest hektiska period. Manchester United är 13 poäng efter ledande Chelsea och sex poäng efter Manchester City som just nu ligger fyra och håller kvalplatsen till Champions League. De kommande dryga två veckorna väntar West Bromwich, Sunderland, Middlesbrough och West Ham i ligan.

Full pott och United är på allvar med i leken igen.

- Vi jobbar hårt och tror på vad vi gör och vi är fokuserade. Vi har fått mer och mer självförtroende under de senaste matcherna. Vi har varit missnöjda med vissa matcher, men vi ska försöka spela på som vi gjort och ta de poäng vi behöver för att minska avståndet, säger Ibrahimovic till AFP inför lördagens möte med Jonas Olssons West Bromwich.

Två möten sticker ut i omgången. Först Manchester City hemma mot Arsenal på söndag och sedan derbyt Everton–Liverpool på måndag.

Tar City upp jakten på Chelsea inför den späckade jul- och nyårsprogrammet? Kan Everton lägga ett krokben för värsta rivalen?

ANNONS

Fick sviten bruten

Everton fällde Arsenal i veckan och bröt Londonklubbens 14 matcher långa svit utan ligaförlust.

- Vi måste ta oss samman. Vi går mot en period där matcherna kommer tätt och det finns ingen tid att tänka på förlusten. Ibland är det bra att det kommer en stormatch efter en stormatch. Det är en sexpoängsmatch vi spelar. Jag tror att det är en perfekt match för oss, säger Arsenals målvakt Petr Cech till klubbens hemsida inför mötet med City.

Managern Pep Guardiola är under press där.

- Det blir en tuff match, men jag gissar att Arsenal kommer för att försöka ta alla tre poängen eftersom det är deras fotbollsfilosofi, men det är också vår, säger han.

Samtidigt kan Chelsea – borta mot Crystal Palace på lördag – för första gången i klubbens historia vinna elva raka ligamatcher.

ANNONS

Fakta: Helgens matcher

Lördag: Crystal Palace–Chelsea (13.30), Stoke–Leicester, Middlesbrough–Swansea, Sunderland–Watford, West Ham–Hull (alla 16.00), West Bromwich–Manchester U (18.30).

Söndag: Bournemouth–Southampton (14.30), Manchester City–Arsenal, Tottenham–Burnley (båda 17.00).

Måndag: Everton–Liverpool (21.00).

ANNONS