Frillesås tog historisk hemmaseger

Efter fem raka borta matcher och lika många förluster var det till slut dags för Frillesås historiska hemmapremiär. Då passade man på att bärga sin första seger i Elitserien - någonsin.
– Det är jäkla roligt att få ta denna segern, säger Fredrik Brandin som blev stor hjälte och tvåmålsskytt när IFK Motala besegrades med 3-0 hemma på Sjöaremossen.

ANNONS
|

Efter fem raka borta matcher och lika många förluster var det till slut dags för Frillesås historiska hemmapremiär mot IFK Motala. En match som också gick till historien som den sydligaste i Elitseriens historia.

Frillesås valde att fira den högtidliga dagen på bästa möjliga sätt och de 875 personer som hade tagit sig till Sjöaremossen fick se gästerna från Östergötland besegras med klara 3-0.

Första segern i Elitserien var bärgad.

– Det är sjukt roligt, det är en speciell känsla här hemma. Det är ju inte en så stor arena och när det är nästan 900 personer här så känns det som fullsatt. Hälften av personerna har stått här i alla år och man känner nästan folket här … det är jäkla roligt att få ta denna segern, säger Fredrik Brandin efter matchen.

ANNONS

Han själv fick bli historisk. Jesper Henriksson släpper bollen till Brandin som rundar två backar och lägger in bollen över axeln på Jussi Aaltonen i mål.

"Vi har en trygghet här"

Därmed blev han den förste någonsin att göra mål på Sjöaremossen under en Elitseriematch.

– Det är ju en jäkla grej att få smälla in den bollen och hela arenan jublade! Jag ska göra lite mål, så det är ju kul att det lossnar direkt på hemmaplan.

Brandin skulle även få slå spiken i kistan och slå fast slutresultatet 3-0. En tung förlustsvit var bruten, samtidigt som man bygger vidare på ett otroligt starkt hemmafacit.

– Vi har en trygghet här när vi kliver ut på Sjöaremossen, vi har ju inte förlorat här på två och ett halvt år. Vi har med oss det i ryggen och vi vet att det är inte många som slår oss här.

Nästa hemmamatch får man dock en rejält tuff uppgift när tabelltvåan Västerås kommer på besök.

– Går vi in med samma inställning och jobb som idag så får Västerås det tufft, så är det.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS