En seger till är allt som krävs för att Frillesås ska avancera till Elitserien.
En seger till är allt som krävs för att Frillesås ska avancera till Elitserien. Bild: KRISTER ANDERSSON

Frillesås är nära Elitserien

Frillesås behöver bara en seger till för att avancera till Elitserien. På lördag har laget första chansen när de möter Gripen borta.
– Vi spelar alltid för att vinna, säger Frillesås spelande tränare Mattias Johansson.

ANNONS
|

I förra omgången låg Frillesås länge under i den svåra bortamatchen mot Lidköping, men efter två sena mål kunde man få med sig en poäng. Den poängen kan visa sig bli guld värd.

– Det var en jäkligt spännande match. Vi spelade väldigt bra, men fick inte in bollen. I slutet gjorde vi ett dödsryck och satsade allt framåt. Vi kunde lika gärna vunnit som förlorat, men vi fick med oss en poäng och det var otroligt viktigt, säger Frillesås spelande tränare Mattias Johansson.

"Gripen var min favorit"

Frillesås toppar Bandyallsvenskan och har skaffat sig ett guldläge för att avancera till Elitserien. Med två omgångar kvar att spela behöver laget ta två poäng till för att skriva historia. Skulle Frillesås lyckas med bedriften att ta sig upp i Elitserien blir det första gången någonsin som ett lag från Halland spelar i högsta serien i bandy. På lördag möter Frillesås Gripen/Trollhättan på bortais.

ANNONS

– Gripen var min favorit inför säsongen och de är ett otroligt bra lag. De är starka på hemmaplan, precis som många lag i den här serien, men vi spelar alltid för att vinna.

Gripen jagar en kvalplats till Elitserien vilket betyder att det är två lag med mycket att spela om som gör upp om poängen.

– De bör ju gå för seger och jag ser ändå oss som underdog. Vi ska försöka spela avslappnat och låta Gripen gå för det, så kan vi kontra.

– Vi har inte klappat igenom en enda gång den här säsongen och en bra prestation räcker långt. Vi ska komma ut supertaggade och visa klubbhjärta och göra allt för att vinna matchen.

"Vi känns avslappnade"

Mycket står som sagt var på spel, men Johansson känner sig trygg i att Frillesås ska hålla nerverna i schack.

– Det klart att det pirrar lite extra när det står så mycket på spel, men det är bara otroligt roligt. Att vi ska gå upp har känts mer som en dröm än verklighet och det skulle betyda mycket för både Halland och Frillesås.

– Många som spelar i den här serien är inte vana vid att spela matcher som gäller så mycket, men vi känns avslappnade. Vi måste tro på det här och jag har ingen bild av att vi inte skulle klara det. Det finns bara ett läge och det är att vi tar de poäng som krävs för att fixa det här.

ANNONS
ANNONS