Friidrottsstjärnorna fast på Arlanda

Kajsa Bergqvist, Fanny Roos, Daniel Ståhl och Simon Pettersson tänkte flyga till USA för VM-uppladdning – men så blev det inte. Den blågula kvartetten stoppades på Arlanda.
– Vi hade checkat in och gått igenom säkerhetskontrollen, berättar team managern Petra Ericsson till Sportbladet.

ANNONS
|

Under måndagen kom beskedet att SAS-piloterna går i strejk. Enligt flygbolaget innebär det att mellan 200 och 250 avgångar ställs in och att upp emot 30 000 resenärer drabbas.

– Det här är riktigt dåliga nyheter för företaget, säger SAS vd Anko van der Werff på en presskonferens på måndagen.

Några som drabbades var friidrottskvartetten beståendes av förbundskapten Kajsa Bergqvist, kulstötaren Fanny Roos och diskuskastarna Daniel Ståhl samt Simon Pettersson.

Planen var att de i dag skulle flyga till USA och det VM-förberedande lägret i Berkley, Kalifornien. Men de fyra kom aldrig iväg, utan stoppades på Arlanda.

ANNONS

– Vi hade checkat in och gått genom säkerhetskontrollen, då beskedet kom, säger svenskarnas team manager Petra Ericsson till Sportbladet.

Olika bud av personalen

Hon berättar att det var en rörig process på Arlanda som till slut landade i att de fick stanna kvar i Sverige.

– Det var ett väldigt sent besked och fick olika bud av personalen, där en en sa att vi skulle sätta oss på flyget till Köpenhamn och en annan att vi skulle gå och hämta ut vårt incheckade bagage igen, säger hon.

LÄS MER:SAS aktie rasar efter strejkbesked

LÄS MER:Flyganalytiker: "Stupet är närmare nu"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS