Fredricson om sin topphäst: "Hade inte vunnit någon skönhetstävling"

Peter Fredricson kan inte nog lovorda sin stjärnhäst All in – men säger samtidigt: – Han hade inte vunnit någon skönhetstävling.

ANNONS
|

Med det menat att han är ganska liten och kompakt för att vara en femstjärnig topphäst.

– Han har inte precis utseendet med sig,han ser mer ut som travare, säger Peder med en öm glimt i ögat.

Kärleken till All in (även kallad Allan)som han har vunnit OS-silver med är dock stor.

Men det sa inte klick första gången paret sågs.

– Det var i Belgien för några år sedan, jag hade fått ett tips om att kika på honom, men tyckte inte att han såg mycket ut för världen, inte som hopphäst. Han var som sagt ganska liten, har Peder berättat för GP.

ANNONS

"Känslan var wow"

Men det var innan han suttit upp och hoppat med honom.

– Känslan var wow -vilken otrolig häst. Jag ringde den blivande finansiären och förklarade att om du inte köper honom så slutar jag rida…

Hotet bet och resten är historia.

I fjol blev det OS-silver för ekipaget – nu hägrar EM-guld. Peder berättar om Allans styrka.

– Han är snabb, hoppar högt och är mån om att det göra det han ska. Han är inte förtjust i att riva, säger Peder och fortsätter:

– Han har dessutom ett stort register - det vill säga att han har förmågan att förlänga eller förkorta ett språng, allt efter behov. Han är oerhört explosiv.

"Han är inte kung"

Hemma i stallet är det tvärtom, en ganska låg typ.

– Han är inte kung på det sätt att han alltid ska ha uppmärksamhet och vara i centrum. Han är snarare åt det introverta, inåtvända hållet, säger Fredricson om sin vän.

– Å andra sidan vet han sitt värde, han vet att han till slut brukar får sin vilja igenom och kan därför vara oerhört envis, så en liten diva är det allt. Jag tycker mig dock ha märkt en något större mognad det senaste året, säger Peder Fredricson med ett skratt.

ANNONS
ANNONS