Frölundas skadebesked kring nyckelspelarna

Han leder poängligan i SHL och är avgörande för Frölunda. Under fredagen kom skadebeskedet kring Ryan Lasch från Roger Rönnberg. – Bättre än befarat, säger han.

ANNONS
|

Det tog knappt 20 sekunder av mötet med Malmö i onsdags innan Ryan Lasch tvingades få hjälp av isen. Detta efter ett felskär intill sargen där foten vek sig på amerikanen.

– Ryan Lasch mer eller mindre bärs ut från isen, det där ser allvarligt ut. Dryga 10 000 åskådare förstår vad det där innebär om han blir borta en längre tid, sa kommentatorn Patrik Westberg i C More.

LÄS MER: Rönnberg om tappet: "Han är hjärnan för oss"

Som om det inte vore nog för Frölunda. Under torsdagens möte med Brynäs fick Mats Rosseli Olsen även han lämna isen i förtid. Detta efter en tackling mot huvudet från Jörgen Sundqvist.

ANNONS

LÄS MER: Frölundas stora oro: "Hoppas de är tillbaka snart"

I samband med fredagens träning släppte Frölunda ett skadebesked kring Ryan Lasch. Amerikanen är inte med mot HV71 på lördag men kan vara aktuell för spel redan i nästa vecka.

– Det var bättre än befarat. Ryan har en skada lower lower body, men kommer att spela mer den här säsongen och det är positivt för oss. Från nästa vecka tar vi det dag för dag och ser hur det utvecklar sig, säger Frölundacoachen Roger Rönnberg till klubbens hemsida.

Besked kring huvudskadan på Rosseli Olsen väntas komma senare under fredagen.

Att Mats Rosseli Olsen och Ryan Lasch är viktiga för Frölunda är ingen vidare hemlighet. Efter att även Rosseli Olsen tvingats av på grund av skada har Roger Rönnberg nu tappat två nyckelspelare på kort tid.

LÄS MER: Efter dubbla tappet: "Försvinner guldchansen nu också?"

ANNONS