Frölundas guldhjälte klar för Mora

Spencer Abbott, som tog SM-guld med Frölunda 2016, är klar för Mora IK. Frölundas SHL-rival bekräftar nyheten i ett pressmeddelande.
– Vi är väldigt glada att vi fått hans signatur, säger sportchefen Anders Forsberg.

ANNONS
|

Spencer Abbott kom till Göteborg inför säsongen 15/16. Det blev jackpot direkt med SM-guld och 35 poäng (14+21) på 42 matcher. Efter säsongen återvände forwarden för att slå sig in i NHL, men det blev bara en match i Chicago Blackhawks.

Sedan återkomsten till Europa, och Schweiziska Kloten, har det åter ryktats om en comeback till Sverige. Men nu står det alltså klart att det blir Mora som norpar 30-åringen, inte Frölunda.

– Med Spencer får vi in en offensiv spelare som har sina största styrkor i sitt spelsinne, passningsspel och skott. Han är dessutom högerskytt. Vi är väldigt glada att vi fått hans signatur, säger Moras sportchef Anders Forsberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Därför nobbade guldhjälten Frölunda – klar för rivalen

Förra säsongen avslutade Spencer Abbott i schweiziska EHC Kloten, där han stod för 10 poäng på 13 matcher.

Mora inledde SHL-säsongen med en 2–4-förlust hemma mot Örebro.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS