Frölundaprofilens ilska: "Ena puckot efter det andra"

ANNONS
|

Det brukar ta ett par timmar varje år. Sedan är någon framme och bränner ner den stora Gävlebocken. I år var inget undantag och bocken fick ”leva” ett par timmar. En som inte tycker det är särskilt roligt är Elias Fälth som spelar för Brynäs i SHL. 35-åringen lämnade Frölunda efter förra säsongen med ett SM-guld runt halsen.

Nu ryter han till mot de som eldar upp bocken.

– Jag blir less. Jag har en liten son som sett fram emot att kolla på bocken för att få julstämning. Och han har många kompisar som inte har hunnit se den. Det är en ruggigt märklig tradition att man sätter upp en något fint bara för att någon ska bränna ner den. Jag har lite svårt att se hur man kan jubla åt det. I min bok är det förstörelse. Man förstör för många som vill ha det mysigt i stan. Då skulle man kunna sätta eld på det mesta i landet och tycka att det var lika roligt. Jag tycker att det är tråkigt, jag kanske är lite äldre och mognare än vissa andra, säger han till Expressen och fortsätter.

ANNONS

– Det är det ena puckot efter det andra. Böterna borde bli betydligt saftigare, så att det skulle kännas många år i plånboken för idioten som får för sig att bränna ner den. Det kanske är dags att verkligen se över säkerheten. Bara för att man har kameror som filmar den betyder det inte att den får stå kvar.

Fälth har en lösning på problemet. Kommunen måste göra ett bättre jobb för att förhindra att bocken brinner upp.

– Kommunen kanske tänker att man skiter i det, att det sätter Gävle på kartan. Men det hade nog satt Gävle ännu mer på kartan om de hade fått ha den kvar. Då hade folk kunnat åka hit och se den.

ANNONS