Frölunda värvar Rhett Rakhshani

Som GP tidigare berättat hade Frölunda siktat in sig på att värva Rhett Rakhshani inför nästa säsong. Nu är övergången bekräftad.
– Det fanns väl möjlighet att spela någon annanstans, men Frölunda var ett lätt och rätt val, säger Rakhshani till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Frölunda Indians bekräftar övergången som GP tidigare skrivit om: Frölunda nära stjärnspelare. På klubbens hemsida kan man läsa Rhett Rakhshanis egna ord om övergången, och att den blir av mycket tack vare Fredrik Sjöström och Ryan Lasch.

– Jag har haft bra diskussioner med Fredrik och gillade det jag hörde. Precis som föreningen vill jag vinna titlar. Och så får jag en möjlighet att spela med min vän Ryan igen, förklarar den 30-årige amerikanen och fortsätter:

– Det fanns väl möjlighet att spela någon annanstans, men Frölunda var ett lätt och rätt val. En bra klubb i en bra stad och en bra liga. Jag har ju några års erfarenhet av Sverige och SHL.

ANNONS

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström om värvningen:

– Vi vill vinna titlar, det är därför vi tagit hit honom. Rhett är en spetsspelare med sina styrkor i offensiven. Och han har visat att han kan leverera i slutspel. Han kommer att hjälpa oss.

Rakhshani kommer närmast från Malmö Redhawks och har gjort totalt sex säsonger i SHL. Han har skrivit på för två säsonger med Frölunda Indians, till 2020, och ansluter till truppen i oktober.

ANNONS