Frölunda vände och vann i Malmö

Efter två perioder var tränare Rönnberg "upprörd och irriterad". Och matchhjälten Robin Figren konstaterade, trots segern: – Det är klart att vi har en del att snacka om.

|

Ett formstarkt Malmö, med fem segrar på de sex senaste matcherna, tog emot ett Frölunda som inte varit den poängmaskin vi vant oss vid den senaste tiden. Inför gårdagens möte hade man förlorat fem av de sju senaste matcherna.

Frölunda inledde lite sömnigt i en första period som inte direkt fick arenan i Malmö att koka. Spelet var avvaktande och chanserna var få. Närmast mål var Frölundas pigge Casey Wellman, som fick två bra lägen i numerärt överläge, men inte lyckades lura målvakten.

I den andra perioden klev Joel Lundqvist fram. Kaptenen, som just spelat Sweden Hockey Games, tog emot Victor Olofssons passning och skickade säkert in 1–0. I sekvensen efter bjöd Johan Gustafsson på en smått osannolik räddning när Lars Bryggman såg ut att ha öppet mål.

Men Malmö gav sig inte, intensiteten i matchen ökade – liksom utvisningarna – och i spel fyra mot tre kunde Nils Andersson panga in kvitteringen. Några minuter senare styrde Lars Bryggman 2–1 till hemmalaget, som verkligen hade fått upp farten.

Frölunda var pressat, drog på sig fler utvisningar och kan tacka Johan Gustafsson för att underläget bara var ett mål inför den sista perioden.

Tränare Roger Rönnberg var inte alls nöjd.

– Jag är rätt så irriterad och upprörd faktiskt. Jag tycker att tappar skallen och vi tappar strukturen fullständigt. Vi gnäller på domaren och drar på oss massa utvisningar, sa han till Cmore.

Kapten Lundqvist var inne på samma spår:

– Det är en tajt match och det flänger fram och tillbaka. Jag drog på mig en halvklantig utvisning och sedan var det några, till och det håller inte. Vi måste hålla oss på banan och försöka hitta tillbaka till spelet i första perioden, sa han i pausen.

Och Frölunda skärpte till sig. Kvitteringen kom med knappt sex minuter kvar genom John Nyberg som smashade in 2–2 på tennis, och med två minuter kvar av matchen sköt Robin Figren Frölunda till ledning. Ett mål som också blev matchavgörande, Frölunda vann med 3–2.

– Den satt i nedre klykan, säger matchhjälten till Cmore.

Figren konstaterade dock att förbättringspotential finns.

– I ganska många stunder spelar vi som vi ska, men stundtals tappar vi kontrollen lite. Så det är klart att vi har en del att snacka om.