Frölunda säkrar upp Tex Williamsson

Migrän och problem utanför isen har gjort Johan Mattsson till ett osäkert kort. Nu säkrar Frölunda upp på målvaktssidan genom att ta in Tex Williamsson, 28.

ANNONS
|

Johan Mattsson har tidigare berättat för GP att han kommer stå utanför matchtruppen på grund av migränbesvär och privata angelägenheter. Nu väljer Frölunda att agera genom att säkra upp Tex Williamsson, 28.

– Vi ville säkra upp en tredjemålvakt på lång sikt och det har vi gjort med den här överenskommelsen med Tingsryd, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Williamssons framtid i Frölunda handlar emellertid först och främst om spel senare i vår – då målvakten gjort sin sista match i nuvarande klubben Tingsryd.

Kortsiktigt då?

Kan medverka i CHL-finalen

Jo, om det skulle behövas kan Tex Williamsson kallas in som reserv redan i CHL-finalen mot Red Bull München om en vecka.

ANNONS

LÄS MER:Mattsson lämnar Frölunda ett tag

– Situationen med Johan (Mattsson) gör att vi har den möjligheten, ja. Det behöver inte bli så, men vi vill inte stressa Johan på något sätt utan ge honom den tid han behöver, förklarar Sjöström till hemsidan.

28-årige Tex Williamsson kunde efter många säsonger i lägre divisioner slå igenom i IK Pantern säsongen 2016/2017. Denna säsong har smålänningen en räddningsprocent på 92,7 efter 26 matcher med Tingsryd.

Johan Mattssons kontrakt med Frölunda går ut i vår.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS