Frölunda föll tungt i rivalmötet

Färjestad var hetare än Frölunda och vann rivalmötet i Scandinavium. – Jag är överraskad över att mitt lag sett så passiva ut, säger Roger Rönnberg till C More.

|

Spelarna i Frölunda pratade inför matchen mot Färjestad om vilket rivalmöte det är och att Färjestad är laget man helst slår i SHL.

Den inställningen lyste med sin frånvaro under den första perioden. Särskilt efter två och en halv minut när Joakim Nygård alldeles för enkelt fick tag på sin egen retur och kunde pricka in pucken via Matt Donovans skridsko.

En situation där både Donovan och backkollegan Filip Westerlund blev alldeles för pucktittande och glömde bort Nygård.

Inte blev det bättre när Adam Almquist tappade pucken i egen zon efter en misslyckad dragning. Målskytten Nygård snappade upp pucken och frispelade Linus Persson som med öppet mål enkelt kunde peta in 2–0 för sitt Färjestad.

När även Jan Mursak helt ohotad tappade pucken ett par minuter senare började det buas i Scandinavium när fansen tydligt visade att de inte var nöjda med vad de fick se på isen.

Frölunda fick ett gyllene läge att reducera när Johan Ivarsson blev utvisad i slutet av den första perioden men Lars Haugen kunde hålla tätt. Inte heller hjälpte det att Frölunda fick börja den andra perioden i numerärt överläge.

Hetast i den första perioden var annars Joel Lundqvist och Johan Ryno i Färjestad. Den duon var i luven på varandra flera gånger och hade både en och två boxningsmatcher under de första 20 minuterna.

Roger Rönnberg kan inte ha varit nöjd med den första perioden. Den andra var desto bättre men föga hjälpte det för Frölunda då Lars Haugen fortsatte att vägra att släppa in pucken.

Att det var 12 044 på läktaren för andra gången under säsongen, ja, det märktes inte särskilt ofta i Scandinavium när Frölunda fortfarande var nollade i rivalmötet med Färjestad.

– Tar vi över och gasar på i tredje så vänder vi detta och blir nöjda ändå. Men som det är just nu är vi inte nöjda. säger Joel Lundqvist till C More.

Desto mer besviken var Roger Rönnberg som inte höll igen.

– Jag är överraskad över att mitt lag har sett så matta och passiva ut, säger han till C More.

Något gasande eller någon vändning blev det dock aldrig. Istället kunde Rasmus Asplund sätta 3–0 för Färjestad efter ett friläge och avgöra matchen även om Niklas Fogström även satte 4–0.

Joel Mustonen tröstmålade dock för Frölunda och satte 4–1 i slutet av matchen. Men närmare än så kom aldrig Frölunda.