Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Frölunda får inte problem framåt i vinter

Visst, det är bara augusti – men offensiven blir inte Frölundas problem i vinter.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Om drygt två veckor sticker Lias Andersson och Carl Grundström till camp med New York Rangers respektive Toronto Maple Leafs. Målet? Att ta en ordinarie tröja i NHL.
Men Christoffer Ehn skippar resan till Red Wings i Detroit – även om Skara IK-talangen  också kunde ha åkt. För under sommaren har centern tuffat till sig enormt och i träningskampen mot mästaren HV71 är det Ehn som visar upp nya sidor.
Ni vet, orädda och målfarliga.
Pang på, rakt på mål. 

LÄS OCKSÅ: Frölunda utklassade HV71 efter sanslös målfest

Kanske är det sommarboxningen med förre proffset Johan Thorbjörnsson som gjort nytta, för plötsligt utnyttjar Ehn sin vassa skridskoåkning och kastar sig in framför målet.

Det är en märkbar skillnad – och jag hade inte förvånats om Ehn snott en tröja i ett Detroit som har behov att föryngras.

Nu tackar Frölundas publik för att han blir kvar.

JAG SKREV DET efter premiären mot Färjestad förra helgen, men kan påminna er igen.

Intrycket består: Framåt kommer Frölunda att göra mål.

När laget vill, känns det som.
Det blir åtta mot HV71. 

Carl Grundström (har gått framåt), Victor Olofsson (vill visa sig värdig ett NHL-kontrakt), Ryan Lasch (hittar fortfarande målet) och Max Friberg (styrka och målfarlighet) kommer alla att bli attraktioner värdiga en plats på nöjesparken ett slagskott från Scandinavium.

VI FÅR INTE se Lias Andersson i fullsatta Kungsbacka Ishall den här kvällen, för det tillåter inte New York Rangers. De vill inte att deras förstarundeval spelar rena träningsmatcher – men i Champions Hockey League nästa vecka lirar Lias.

FÖRRESTEN HAR Hanhals Kings alla förutsättningar att bli regionens andra stora lag.

Ekonomin finns på orten, hallen håller nästan allsvensk klass – och så vill Frölunda verkligen hjälpa till. Runt 200 000 kronor ger den här matchen exempelvis i biljettintäkter …

JAG HAR NU sett Frölundas nye keeper Johan Mattsson i ett par matcher. Visst, det är över 20 grader och augusti – men den här killen kan banne mig utmana Johan Gustafsson i vinter.

Stor, täcker bra, följsam, riktigt snabb plock.

Nye backen Adam Almqvist blir också en tillgång. Rörlig, spelglad och med tre assists mot en mästare som inte har något alls att sätta emot Frölundas galna offensiv.

TILL SIST: För ett par säsonger sedan önskade jag att Frölunda, via en sponsor eller två, skulle bjuda publiken på Champions League-hockey. Gratis, enbart för att höja intresset för turneringen och fylla hallen.

I dag är det Växjö Lakers som gjort precis så.

Det är fritt inträde i gruppspelet mot schweiziska Davos, tjeckiska Liberec och Cardiff från Wales – och jag ser en full Vida Arena framför mig.

Smart, Lakers. Smart.

Plus
Offensiven, förstås. Kommer att bli Frölundas stora lycka i vinter.
Minus
Efter åtta mål framåt? Nja, vi hoppar den punkten i dag. Möjligen ett frågetecken för Rasmus Dahlin, som får en puck på örat.

Mest läst