Frölunda behövde 62 minuter – för att spräcka nollan

Det tar drygt 62 minuter innan Frölunda avgör mot Brynäs. 1–0 av Patrik Carlsson. – Jävligt skönt! Bra pass från Joel, ler matchvinnaren.

ANNONS
|

Efter två sämre insatser, mot Färjestad borta (1–3) och Rögle (1–2) hemma, så studsar Frölunda tillbaka som vinnare.

1–0 mot Brynäs inför drygt 9 000 åskådare.

– Skönt att få den här vinsten efter de senaste matcherna. Johan Gustafsson spelar fantastiskt i målet – och när vi släpper till numerära överlägen så han räddar oss, pustar matchvinnaren efteråt.

Det är dock Carlsson som avgör.

2.05 in på förlängningen hittar lagkaptenen Joel Lundqvist läckert fram i numerärt överläge – och nummer 72 i Frölunda skickar in pucken i ett öppet nät bakom David Rautio.

– Det var inget höjdarskott, men det var skönt att se den gå in, säger Patrik Carlsson, som är uppe i åtta mål efter 22 spelade omgångar i SHL.

ANNONS

I den första perioden spelar Frölunda riktigt bra, skapar massor av chanser, särskilt i numerärt överläge … men gästernas keeper David Rautio håller tätt.

– Det offensiva spelet är bra mycket bättre än om du jämför mot Rögle i tisdags. Vi skapar mycket mer, kommer in med folk runt mål. Det fanns chanser att göra mål tidigare i matchen, analyserar Patrik Carlsson.

Det fortsätter böljande i den andra och tredje perioden – där lagen byter chanser med varandra, men efter 60 spelade är det mållöst.

Frölundas coach Roger Rönnberg är hyfsat nöjd.

– Ja, både och. Jag tycker att vi släpper till för många kontringar. Vi är lite naiva där, vi vet att Brynäs kontrar bra, det är jag inte nöjd med. I övrigt tycker jag att vi styr matchen ganska bra. Vi har haft en fem-sex riktiga goa lägen, det gäller att sätta dit pucken, säger han kritiskt.

Frölunda har bara fått till tre mål framåt i de tre senaste matcherna och det är en förbättringspunkt inför resan till Dalarna och mötet med Mora på lördag.

– Det är små marginaler hela tiden. Det gäller att fortsätta att göra de där små sakerna hela tiden. Det gäller att ha tålamod och fortsätta göra de sakerna hela tiden – då kommer vi säkert att göra fler mål i senare matcherna, säger Carlsson, som fått ordning på sin krånglande ljumske.

ANNONS

Den störde honom tidigare i höst.

– Jag känner ingenting nu, så det är jäkligt skönt. Förhoppningsvis har jag blivit av med den nu, säger matchvinnaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS