Fotbollsspelare utan inkomst får matpaket för att överleva coronakrisen. Arkivbild.
Fotbollsspelare utan inkomst får matpaket för att överleva coronakrisen. Arkivbild. Bild: Martin Mejia/AP/TT

Fotbollsspelare i kris får matpaket

ANNONS

Det är inte alla fotbollsproffs som tjänar miljoner och inte behöver bry sig om de måste gå ner i lön under coronapandemin.

I några länder i Latinamerika och Afrika måste spelarna förlita sig på skänkta matpaket för att överleva. Eller så pressas de tillbaka till spel, utan att testas för coronaviruset.

Fotbollens spelarfack Fifpro säger att de i länder som Colombia, Paraguay, Uruguay, Honduras, Panama, Botswana och Egypten delar ut matpaket till fotbollsspelare som inte får någon lön just nu.

Fifpros generalsekreterare Jonas Baer-Hoffmann säger att det finns fotbollsligor som är på väg att starta om säsongen utan möjlighet för spelarna att testas för coronaviruset.

ANNONS

– Det ökar risken för att smittas otroligt mycket och det är oacceptabelt. Majoriteten av spelarna vågar inte protestera, de behöver få mat på bordet och återvänder till spel för att de inte har något annat alternativ, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS