Sävedalens Alexander Bernhardsson under i Svenska cupen-mötet med Halmstad
Sävedalens Alexander Bernhardsson under i Svenska cupen-mötet med Halmstad Bild: MICHAEL ERICHSEN

Örgryte scoutar spelare i division 2

Örgryte bygger för 2019. Enligt uppgifter till GP har klubben ögonen på fyra spelare från division 2, däribland Sävedalens Alexander Bernhardsson.
– Han är väldigt talangfull och har säkert en karriär framför sig, säger tränaren Sebastian Chitsaz.

ANNONS
|

Inför årets säsong plockade Örgryte in Gustav Ludwigson från division 2-klubben Sävedalens IF.

Ett succébeslut skulle det visa sig. Anfallaren har gjort åtta mål på 18 starter.

Enligt uppgifter till GP har Örgryte nu ögonen på en annan Sävedalen-talang - kantspringaren Alexander Bernhardsson.

20-åringen har noterats för tre mål och tre assist under säsongen. Även Häcken ska ha scoutat honom, erfar GP.

– Ingen från Öis har kontaktat oss, sedan vill jag inte säga så mycket mer om det, konstaterar Sävedalens tränare Sebastian Chitsaz och berättar att klubben hoppas förlänga med Bernhardsson, som kom till klubben från Jonsered inför säsongen.

ANNONS

– Vi sitter i förhandlingar.

Hur är han som spelare?

– Han är jätteduktig! Väldigt snabb och skicklig med boll, bra i omställningsfasen både offensivt och defensivt. Han är väldigt talangfull och har säkert en karriär framför sig.

"Många duktiga spelare i Lindome"

Förutom Bernhardsson erfar GP att Örgryte scoutar tre spelare från Lindome GIF, serieledare i division 2 Västra Götaland.

Dels Elias Gustafson, 21, lillebror till bröderna Simon och Samuel som imponerade i Häcken innan de såldes utomlands. Dels Hannes Nordström, 23-årig försvarsspelare, och Viktor Alexandersson, 20-årig mittfältare.

– Vi har många duktiga spelare i Lindome. Det är inte bara Öis som tittar på våra matcher, andra elitklubbar gör också det, säger manager Dane Ivarsson.

Vad säger du om Gustafson, Nordström och Alexandersson?

– Alla tre är väldigt duktiga fotbollsspelare. De är välskolade och spelintelligenta. Sedan om de är redo att kliva upp två nivåer får de som är där bedöma.

Ivarsson tillägger:

– Är det så att våra spelare vill lämna Lindome och spela högre upp skulle vi aldrig sätta stopp för det. Vi vänder oss till unga hungriga spelare som vill gå vidare.

Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck om GP:s uppgifter gällande Bernhardsson, Gustafson, Nordström och Alexandersson:

– Jag sticker inte under stol med att vi tittar på lokalfotbollen och de föreningar som ligger i division 1 och 2 i Göteborg med omnejd. Det är ett av våra viktigaste territorier ur scoutingperspektiv. Sedan vilka enskilda spelare vi tittar på, inte tittar på, kan jag inte gå in på.

ANNONS
ANNONS