Zlatans CL-dröm dog i England

Det blir ingen Champions League-seger för Zlatan Ibrahimovic i år. Den drömmen släcktes i England när Manchester City skickade ut PSG ur kvartsfinalen. – Jag är besviken i dag, mycket besviken, säger Ibrahimovic i Viasat Fotboll.

|

Zlatan Ibrahimovic och Paris Saint-Germain reste till Manchester med ett tufft utgångsläge.

Efter att svensken själv bränt en straff i det första mötet mot City i Paris hade man med sig 2-2 och behövde således göra mål för att ha chansen till avancemang.

Att fransoserna behövde gå framåt syntes dock inte under inledningen av matchen. PSG hade svårt att göra något kreativt av bollen och i stället var det hemmalaget som med djupledsspel utmanade.

Manchester City fick också en gyllene chans att sätta ytterligare press på PSG. Efter att Serge Aurier slarvat kunde Sergio Aguero komma fri med målvakten Kevin Trapp.

Aguero drog åt vänster och Trapp han inte med utan var tvungen att fäll ut benet och skicka omkull argentinaren med straff som resultat.

Aguero tog själv hand om straffen men slog den utanför Trapps vänstra stolpe.

Straffmissen var inget som tände PSG. Gästerna kom inte till några lägen under slutet av halvleken.

I början av den andra fick PSG dock chansen att göra målet som skulle ge övertag.

Edinson Cavani gjordes ner utanför offensivt straffområde. Zlatan Ibrahimovic la upp bollen och tryckte den pressat förbi muren men Joe Hart var snabbt nere och boxade.

En stund senare fick Thiago Silva en jättechans när han mötte en hörna från Lucas Moura med huvudet. Nicken gick ner i marken och studsade upp men Hart reflexräddade.

När det inte blev någon utdelning så lyfte City upp spelet och efter 76 minuter så smekte Kevin De Bruyne elegant in 1-0 till hemmalaget.

Trots att PSG hamnade under ännu mer press lyckades man inte skapa någon större press.

Zlatan Ibrahimovic hade en boll i mål i den 86:e minuten men han var korrekt avvinkad för offside.

Det blev inga mål för PSG och Champions Leaguedrömmen är på nytt över för Zlatan Ibrahimovic.

– De gav bort det här i Paris, konstaterarexperten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

Zlatan Ibrahimovic själv var efter matchen kritisk till lagets insats över två matcher.

–Jag tror överlag att vi gjorde för många misstag. Framför allt i hemmamatchen. Där ska vi bara vinna och utnyttja chanserna vi fick.I kväll gav vi bort de första 45 minuter. Vi ställde upp på ett sätt vi inte är vana att spela på. Men det är inget vi kan skylla på, säger Ibrahimovic i Viasat Fotboll.

Den svenske landslagskaptenen fick även frågan om sin framtiden men svarade undvikande.

–Vi får se vad som händer. Jag vill bara njuta av fotbollen. Jag är besviken i dag, mycket besviken – men jag kommer igen.