"Nu kan jag koncentrera mig på EM-kvalet", sade Zlatan Ibrahimovic efter matchen mot Estland.
"Nu kan jag koncentrera mig på EM-kvalet", sade Zlatan Ibrahimovic efter matchen mot Estland.

Zlatan: Press på mig att slå det där rekordet

ANNONS
|

Zlatan var glödhet i början av matchen mot Estland. Han dunkade iväg en frispark i andra minuten, som räddades vid stolproten till hörna.

Och hörnan damp sedan ner vid Zlatans vänsterfot. Han drog till direkt och den estniske målvakten räddade nästan skottet. TV-bilderna visade att bollen precis hade orkat sig över mållinjen.

I 24:e minuten var det dags igen. Sebastian Larsson spelade in bollen – och Zlatan klackade vackert in den i mål. Det var hans 50:e mål för Sverige (Sven Rydell hade det urgamla rekordet på 49 mål).

– Det känns faktiskt skönt att jag har slagit det. Nu kan jag bara fokusera på kvalmatcherna. Det har varit en liten press på mig att slå det där rekordet. Nu har jag gjort det. Jag vill tacka alla som kom till matchen – tack vare dem kunde jag göra de där målen, säger Zlatan.

ANNONS

I samband med 2–0-målet slet Zlatan av sig sin tröja. Undertröjan bar texten: ”50 +” och ”Ni gjorde det möjligt”.”

För det blev han såklart varnad.

Har du haft den tröjan på dig många gånger?

– Nej, detta var första gången, svarar Zlatan.

I slutet av första halvleken hade han sedan ett perfekt läge att göra ett tredje mål, men skottet gick rakt på den estniske målvakten. Och när exakt en timme hade spelats gick Zlatan av. Under den avslutande halvtimmen hände absolut ingenting.

ANNONS