Zlatan petad – United ändå vidare i Champions League

Drömmen om den där segern i Champions League lever för Zlatan Ibrahimovic som var petad mot CSKA Moskva. Då visade Lukaku och Rashford vägen för Mourinhos lagbygge.

ANNONS
|

Pontus Wernbloom har gjort succé som anfallare i CSKA Moskva. På de sex senaste matcherna har den defensivt skicklige mittfältaren petat in fem baljor för det ryska storlaget. Anfallsrollen är dock inte helt ovan för Pontus Wernbloom som gick från just bollvinnande mittfältare till anfallare i IFK Göteborg. Men mot Manchester United fick han följa matchen från läktaren på grund av en avstängning som han snackade till sig mot Benfica.

En som också saknades var Zlatan Ibrahimovic. Den 35-årige svensken var inte ens med i truppen.

– Det är lite konstigt. I vanliga fall vill man ju en spelare i den här situationen så mycket speltid som man kan, säger Lars Lagerbäck i Viasat.

ANNONS

Desto roligare var det för Victor Nilsson Lindelöf som fick fortsatt förtroende av José Mourinho i mittlåset med Chris Smalling och Daley Blind.

Marcus Rashford var nära att ge United en drömstart på Old Trafford men prickade stolpen efter bara ett par minuter. Istället var det gästerna från Ryssland som skulle chocka den engelska storklubben.

I slutet av den första halvleken kunde Alan Dzagoev sätta dit bollen bakom Sergio Romero. Ett mål som fick United-spelarna att protestera vilt mot linjedomaren – för offside. Protester som domarna inte gav särskilt mycket för.

Kvitteringen skulle dock komma och det genom Romelu Lukaku som slängde sig och nådde först på ett inlägg. Minuten senare var det dags igen – då genom Marcus Rashford som gav United ledningen.

Några fler mål bjöds det dock inte på den här kvällen på Old Trafford.

Efter segern går Manchester United vidare till utslagsrundorna av Champions League som gruppsegrare före Basel. För Pontus Wernbloom och hans Moskva innebär tredjeplatsen att det blir slutspel i Europa League medan Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic får spela vidare i fotbollens finrum. Något som gör att drömmen om den där segern i Champions League lever för Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS

De skotska mästarna Celtic med Mikael Lustig får nöja sig med Europa League under våren. Efter att ha slutat trea i sin grupp bakom PSG och Bayern München.

Sam Larsson och hans Feyenoord spelar sista gruppspelsomgången under onsdagen. Men de holländska mästarna är redan utslagna och jumbo i sin grupp. Drömmen om vidare spel i Champions League lever dock för Emil Forsberg och hans Leipzig som kan ta sig vidare under onsdagskvällen.

ANNONS