Zlatan mållös när United tappade segern

ANNONS
|

När Manchester United reste till Bryssel för den första av två kvartsfinaler mot lilaklädda Anderlecht var som vanligt den starkaste strålkastaren riktad mot Zlatan Ibrahimovic. Svensken var den naturliga uppspelspunkten för United – som dominerade bollinnehav och spel under majoriteteten av matchen.

”Ibra” är van att stå själv i rampljuset när svenska kanaler sänder matcher i Europacuperna under sen vår. Men om man riktade den svenska lampan mot matchen i Bryssel var Isaac Kiese Thelin i andra straffområdet också av intresse. Landslagsanfallaren har åkt in och ut ur den belgiska storklubbens startelva under våren men nu fick han chansen att mäta sina krafter mot Eric Bailly och Marcos Rojo i Uniteds mittförsvar.

ANNONS

Zlatan främst av svenskarna

Men innan den förre Malmö- och Norrköping anfallaren hann sätta något större avtryck på händelseförloppet har Zlatan visat vem som var planens bäste svensk.

Med de djupledsgående Jese Lingard och Marcus Rashford runt sig fördelade ”Ibra” spelet. Flera gånger offrade sig Anderlecht mittbackar heroiskt för att undvika ett baklängesmål.

Det var också den typen av anfall som tillslut gav utdelning efter 36 minuter. Zlatan skarvade en passning i djupled. Marcus Rashford avslutade och Henrikh Mkhitaryan högg på returen som en armenisk kattorm. 1–0 i matchen. 1–0 i svenskkampen.

Anderlecht var dock inte ofarliga. Med duktiga spelare som Massimo Bruno och Youri Tielemans på mittfältet fanns kvalité nog att oroa Uniteds backlinje. Spetsen längst fram var dock rätt trubbig.

Lyckad svensk i Spanien

Isaac Kiese Thelin lyckades inte skapa mer oreda än ett blåmärke i Michael Carricks bakhuvud med sin armbåge. Han fick kliva av planen efter 75 minuter med ett godkänt i protokollet.

Desto högre betyg lämnade Leander Dendoncker samma plan med. När ett hårt inlägg piskades in i straffområdet mötte 21-åringen, som ryktats vara aktuell för en övergång till just Manchester United, bollen perfekt med pannan. Manchester Uniteds ledning försvann en hundradels sekund senare när nätet stod som en Basse-strut med belgisk choklad bakom en chanslös Sergio Rombero.

ANNONS

Dendonckers mål blev också matchens sista. Kvartsfinalen är alltjämt vidöppen inför returen.

Varken Zlatan eller Kiese Thelin fick nätkänning denna kväll. Deras landsman John Guidetti däremot, gjorde både mål och assist för sitt Celta Vigo i segern mot Genk och avslutade Europa League-kvällen som svensk etta.

ANNONS