Zlatan: Jag gör det fantastiskt bra

Zlatan Ibrahimovic visade återigen vägen för sitt PSG. Svensken gjorde det första målet när PSG besegrade Chelsea i det första mötet i Champions League-åttondelen. "Jag gör det fantastiskt bra. Jag har spelat 32 matcher, gjort 28 mål och tio assist", säger Zlatan till Viasat.

|

När Lucas hade sprungit sig trött valde tränaren Laurent Blanc att stoppa in Edinson Cavani. Ett byte som blev avgörande. Uruguayanen behövde bara fyra minuter inne på Parc des Princes gräsmatta för att ordna den viktiga segern inför Champions League-returen i London den 9 mars.

Och det var ett mål av högsta klass.

Zlatan Ibrahimovic gav bollen till Ángel Di María. Argentinaren vände upp, slog en djupledsbollen över gästernas försvarslinje - och sedan handlade det bara om Cavanis uppvisning.

29-åringen tajmade djupledslöpning perfekt, behöll farten för att springa ifrån backen Branislav Ivanovic och skickade sedan in segermålet under den utrusande Chelsea-målvakten Thibaut Courtois.

"Vi vann med 2-1 och åker till London med en vinst. Spelar vi som vi spelade i dag är jag inte orolig", säger Zlatan Ibrahimovic om fortsättningen till Viasat.

Dessförinnan var det PSG som inledde starkast. Hemmalaget förde spelet och skapade ett par skapliga chanser men det var först i 39:e minuten som starten resulterade i ett mål.

Som vanligt under den här säsongen var det den formstarke Zlatan Ibrahimovic som stod för fullträffen.

Den svenske landslagsstjärnan visade sin kraft i högerfoten och fick till en låg och pressad frispark. Bollen touchade John Obi Mikel i muren och ställde Thibaut Courtois.

"Jag gör det fantastiskt bra. Jag har spelat 32 matcher, gjort 28 mål och tio assist. Kanske är det för att jag spelar under press, mitt kontrakt går ju ut om tre månader, så det kanske borde vara så här varje år? Att man måste visa att man fortfarande är vid liv" säger Ibrahimovic.

Chelsea, som har haft en minst sagt mystisk Premier League-säsong, växte sedan in i matchen.

Efter en hörna på tilläggstid kom kvitteringen.

William stod för hörnan, Diego Costa - vars nick i 23:e minuten stoppades av Kevin Trapps fingertoppar - vann duellen med Ibrahimovic och styrde ner bollen till Mikel. Nigerianen tvekade inte, utan drog till och fick in kvitteringen bakom Trapp.

Sedan handlade det mesta om PSG, och efter flera chanser för hemmalaget var det till slut Laurent Blancs byte i 74:e minuten som avgjorde.

Paris-klubbens prestation gav även ett tydligt besked på frågan: Hur skulle Paris SG påverkas av den stökiga uppladdningen?

För bara några dagar innan stormötet kritiserade högerbacken Serge Aurier sitt lag i ett videoinlägg på det sociala nätverket Periscope. Förolämpningar som resulterade i att ivorianen, en tänkt startspelare, stängdes av på obestämd tid.

Även om svaret inledningsvis var tudelat så slutad det med en positiv känsla i PSG.

Benfica, där Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen, vann med 1-0 hemma mot Zenit St Petersburg efter att brasilianaren Jonas avgjorde på tilläggstid.