Zlatan frälste United med dubbla fullträffar

|

Det tog inte svensken mer än fem minuter att trycka in ledningsmålet i det tuffa bortamötet mot ligasjuan West Brom. Jesse Lingard fick bollen på högerkanten, tog den med sig i djupet och slog ett perfekt inlägg – Zlatan satte dit pannan och gjorde inga misstag. 0-1 var ett faktum.

Hemmalaget hade annars inlett bra, med hög press och tufft duellspel. Men bortsett från Jonas Olssons nickskarv på hörna, som bara var centimeter ifrån den bortre stolpen, så var det bortalaget som skapade de hetaste chanserna i den första halvleken.

Bud på fler mål

Utöver Zlatans mål så tvingade Rooney Ben Foster i hemmamålet till en kvalificerad räddning när han tippade ett tungt skott i ribban. I slutet av halvleken fick assistmakaren Jesse Lingard ett jätteläge i boxen – men dundrade bollen över målramen.

0-1 stod sig till pausvilan.

I den andra var det United som inledde bäst – men den här gången behövde Zlatan dryga tio minuter på sig att göra mål. Svensken stod för en stark prestation när han tryckte sig emellan sina två försvarare och in i straffområdet. Ett läckert avslut senare – vid den bortre stolpen – hade bortalaget en tvåmålsledning.

–Jag känner mig bra, på slutet var jag lite trött men jag känner mig fräsch. Jag har självförtroende och när laget spelar bra är det lättare. Vi jobbar hårt och offrar oss för varandra, säger Zlatan till Viasat.

Närmar sig skytteligatoppen

West Brom gjorde vad de kunde för att komma ikapp och flyttade fram positionerna ordentligt sista kvarten. Hemmalaget lyckades dock aldrig skaka Mourinhos manskap som kunde hålla undan relativt komfortabelt.

–Det var en svår match vilket vi var beredda på. Grabbarna gjorde en fantastisk laginsats. Den här matchen vinner vi tillsammans, säger Zlatan.

Vinsten innebär att United går upp på samma poäng, 30 stycken, som ligafemman Tottenham.

–När vi vinner så här känns det underbart, det är en fantastisk dag. Men i slutändan är det de tre poängen som räknas, konstaterar Ibrahimovic.

Efter lördagens seger står Zlatan på 11 mål i Premier League – två efter Chelseas Diego Costa som leder skytteligan på 13 fullträffar.