Zlatan bröt måltorkan i Uniteds seger

Måltorkan fick så ett slut. Med två mål hade Zlatan huvudrollen i Manchester Uniteds seger borta mot Swansea. Dock med lite smolk i bägaren för svensken, som missar stormatchen i nästa omgång.

ANNONS
|

Efter den värsta måltorkan på över tio år för Zlatan Ibrahimovic så var det inte konstigt att han firade sitt 2-0-mål borta mot Swansea lite extra. Ett glädjeskutt i form av en karatespark stod svensken för efter att han hittat rätt från drygt 20 meters avstånd. Målet var dessutom nummer 25 000 i Premier League.

– Jaså, jag trodde det bara var jag som hade gjort 25 000 mål?, skämtade Zlatan efter matchen.

Hårt pressade United med tränaren José Mourinho på läktaren efter hans disciplinära problem, fick precis den start de velat. Och det var en annan kritiserad superstjärna som öppnade målskyttet.

ANNONS

Bollen studsade inbjudande fram till Paul Pogba som drog till på halvvolley från distans och bollen borrade sig in i det bortre hörnet. Ledning för bortalaget efter en kvarts spel.

Sex minuter senare hade Zlatan ökat på till två och visst var det lite "proppen ur-känsla" när han blott tolv minuter senare hade ökat på till sin målskörd efter fint samspel med Wayne Rooney, som var tillbaka i startelvan och huserade ute till vänster.

Måltorkan därmed rejält borta, men Zlatan tog det hela med lugn efteråt.

– Nej, så länge man skapar chanser så är man inte orolig och jag har skapat chanser. Jag var aldrig orolig, säger han.

Även det andra målet var en milstolpe. Det var nämligen Zlatans 400:e fullträff under klubblagskarriären.

LÄS OCKSÅ: Zlatans kaxiga svar efter milstolpen

Swansea försökte hitta på någonting i andra halvlek och reducerade också genom mittbacken Mike van der Hoorn med 20 minuter kvar på klockan. Mer än så blev det inte från walesarna bortsett från en fin chans för före detta Östersundsspelaren Modou Barrow, vars avslut var på tok för svagt.

Smolken i Uniteds och Zlatans bägare kom efter en situation med dryga kvarten kvar.

Zlatan drog ner hemmalagets Leroy Fer efter duell och när duon föll till marken hamnade svenskens sko i ansiktet på Fer. Gult kort från domaren Niel Swarbrick och det innebär att Zlatan är avstängd i nästa match, rivalmötet hemma mot Arsenal.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: "Jag trodde man spelade tufft i England?"

Segern var Uniteds första på de fyra senaste i Premier League och gapet till den absoluta toppen krymper nu en aning.

– Det var viktigt att vinna i dag, det var det enda vi brydde oss om.Vi har tappat poäng, så vi måste börja vinna, säger Pogba efteråt.

ANNONS