Victor Nilsson Lindelöf, 23, fick äntligen sin chans från start i Manchester United. Då hyllades han av José Mourinho. – Det är en väldigt bra spelare med stor potential, säger han.

Det har blivit bänken och läktaren under säsongsinledningen i Manchester United för Victor Nilsson Lindelöf. Men mot Basel i Champions League blev det startplats för Nilsson Lindelöf.

– Han vet att han kommer få chansen. Jag har fullt förtroende för honom. Det är en väldigt bra spelare med stor potential. Det finns anledning för Eric Bailly och Phil Jones att känna sig oroliga, säger Mourinho.

Lindelöf Nilsson kommer ju snart att få sällskap i United när Zlatan Ibrahimovic är spelklar igen efter knäskadan.

– Han har det där psyket som ingen annan har. Han har bestämt sig. Vi får se vad uppehållet har gett honom. Jag är övertygad om att han står där på Old Trafford igen, säger Lars Lagerbäck i Viasat.

Väl på plan blev det en tung start för Manchester United när storstjärnan Paul Pogba tvingades kliva av efter 17 minuter och ersattes av Marouane Fellaini. Ett byte som skulle visa sig lyckat för United då Fellaini knoppade in Ashley Youngs inlägg och gav United ledningen i spöregnet i Manchester.

I den andra halvleken slog målmaskinen Romelu Lukaku till och satte 2–0 för sitt United innan Marcus Rashford avgjorde med sitt 3–0-mål.

På annat håll i England, närmare bestämt London, gjorde Chelsea processen kort mot Qarabag. Redan i paus var det 2–0 till hemmalaget efter mål av Pedro och Zappacosta. I den andra halvleken utökade Cesar Azpilicueta till 3–0 innan Tiemoue Bakayoko gjorde 4–0 och Michy Batshuayi slog till två gånger om fastställde slutresultatet till 6–0.

Mardröm för Lustig

Stjärnfyllda Paris Saint-Germain hade lekstuga borta mot Celtic. Mikael Lustig, vanligtvis en pålitlig högerback, spelade mittback och hade en mardrömsmatch tillsammans med övriga i backlinjen.

Lustig gjorde ett självmål, till 0–4, när Julian Draxlers inlägg styrdes i mål via svensken, som inte hann reagera i tid.

Samtliga i PSG:s rekorddyra anfallstrio Neymar, Kylian Mbappé och Edinson Cavani gjorde mål. Brassen skickade upp 1–0 i nättaket, Mbappé ökade på med ett liknande avslut och Cavani satte 3–0 på en straff han själv ordnat. Då hade det gått 40 minuter av matchen. Cavani nickade även vackert in 5–0 i den 85:e minuten.

Bayern vann – Juventus föll

De tyska mästarna Bayern München fick slita hårt mot Anderlecht i den första halvleken trots att Sven Kums drog på sig rött kort och Robert Lewandowski satte dit bollen från elva meter. Thiago slog till och satte 2–0 i den andra halvleken för det tyska mästarlaget. I sista ordinarie matchminuten satte backen Joshua Kimmich 3–0 till bortalaget.

Precis innan pausvilan i stormötet mellan Barcelona och Juventus tog hemmalaget ledningen – givetvis genom Lionel Messi. I den andra halvleken var det Ivan Rakitics tur att slå till för Barcelona. Messi var dock inte färdig utan avgjorde matchen med 3–0 efter ett solomål och hyllades av publiken på Nou Camp.

Wernbloom matchens lirare

För Pontus Wernbloom och hans CSKA Moskva blev det en fin start på turneringen. Haris Seferovic gav Benfica ledningen innan Vitinho kvitterade på straff och Timur Zhamaletdinov gav ryssarna ledningen – ett mål som blev matchens sista. Wernbloom utsågs till matchens bästa spelare av Uefa.

Alexander Fransson fick nöja sig med en plats på bänken för Basel under hela matchen mot United.

Alla målen:

GRUPP A

Benfica–CSKA Moskva 1–2 (0–0)

1–0 Haris Seferovic (50), 1–1 Vitinho (63 str), 1–2 Timur Zjamaletdinov (71).

Pontus Wernbloom spelade hela matchen för CSKA Moskva.

Manchester U–Basel 3–0 (1–0)

1–0 Marouane Fellaini (35), 2–0 Romelu Lukaku (53), 3–0 Marcus Rashford (84).

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester U.

GRUPP B

Bayern München–Anderlecht 3–0 (1–0)

1–0 Robert Lewandowski (12), 2–0 Thiago Alcantara (65), 3–0 Joshua Kimmich (90).

Utv, Anderlecht: Sven Kums (11).

Celtic–Paris SG 0–5 (0–3)

0–1 Neymar (19), 0–2 Kylian Mbappe (34), 0–3 Edinson Cavani (40 str), 0–4 självmål (83), 0–5 Edinson Cavani (85).

Mikael Lustig spelade hela matchen för Celtic.

GRUPP C

Chelsea–Qarabag 6–0 (2–0)

1–0 Pedro (5), 2–0 Davide Zappacosta (30), 3–0 Cesar Azpilicueta (55), 4–0 Tiemoue Bakayoko (71), 5–0 Michy Batshuayi (76), 6–0 Michy Batshuayi (82).

Roma–Atletico Madrid 0–0

GRUPP D

Olympiakos–Sporting Lissabon 2–3 (0–3)

0–1 Seydou Doumbia (2), 0–2 Gelson Martins (13), 0–3 Bruno Fernandes (43), 1–3 Felipe Pardo (89), 2–3 Felipe Pardo (90).

Barcelona–Juventus 3–0 (1–0)

1–0 Lionel Messi (45), 2–0 Ivan Rakitic (56), 3–0 Lionel Messi (69).