Godswill Ekpolo
Godswill Ekpolo Bild: MICHAEL ERICHSEN

Vill behålla högerbackssuccén

Godswill Ekpolos kontrakt går ut efter säsongen. Häcken vill förlänga.

ANNONS

I slutet av juni presenterade Häcken Godswill Ekpolo. 23-åringen, med meriter från Barcelonas akademi, skrev på ett kontrakt säsongen ut med option på tre år.

Efter Häckens derbyseger mot IFK Göteborg (4–1) berättade sportchef Sonny Karlsson att han och klubben jobbar för att få den där optionen att träda i kraft.

– Vi har bestämt oss för att erbjuda en förlängning. Han har det på bordet och i morgon (tisdag) ska jag prata med agenten, säger han.

Hur ser ni på chanserna att lyckas behålla honom?

– De tror jag är bra!

Ekpolo har startat åtta matcher sedan han anslöt till Häcken. Han har fyllt luckan efter Midtjylland-sålde Joel Andersson.

ANNONS

– Jag tycker att han har gjort det lite över förväntan så snabbt. Vi spelar fyrbackslinje, han har spelat fyrbackslinje i hela sitt liv. Han är bra i det korta, på ta sig fram och i försvarsspelet. Han behöver utveckla det längre spelet. Sedan är han bra på huvudet! Vi ser saker längs vägen som vi inte visste om, säger Karlsson.

"Det har varit en bra tid"

Ekpolo själv stannar gärna i Häcken.

– Ja, självklart! Laget är som en familj för mig. Jag trivs verkligen, säger han och tillägger, på tal om kontraktserbjudandet:

– Jag är glad över att de erbjöd mig det här kontraktet, vi får se hur förhandlingarna går.

Vad säger du om din första tid i klubben?

– Det har varit en bra tid. Alla tog emot mig på ett väldigt bra sätt. Jag är väldigt glad över att vara här!

ANNONS