Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Joacim Nordh under Öis kvalmatch mot Mjällby. Örgrytes ordförandes status är en av frågorna som diskuteras i veckans podcast. Bild: MATHIAS BERGELD

  Vilken klubb har bäst bokslut?

  I veckans 031 Fotboll analyseras Göteborgsklubbarnas ekonomi in i minsta detalj. Podcasten gästas av GP:s ekonomireporter Alexander Piauger, som har läst in sig på de viktigaste detaljerna.

  Hur illa ställt är det egentligen med IFK Göteborgs ekonomi efter förlusten på 12,5 miljoner kronor föregående år? Det diskuterar 031 Fotboll in i minsta detalj. Vidareförsäljningsklausuler, skulder och innestående inkomster analyseras.

  – Det handlar om att man inte kan göra på något annat sätt. Man har hamnat i en situation där man måste kapa kostnader och då är det ende man kan kapa spelarlöner, säger Alexander Piauger i podcasten.

  Positivt i Häcken

  Häcken gav ett mer positivt besked, plus 51 000 kronor. Vad är det klubben gör så bra – och vilka fördelar ger det stora egna kapitalet? Det pratar panelen också om i veckans avsnitt.

  Dessutom sätts årsmötena under lupp. Varför är Alexander Piauger missnöjd med sättet Gais kommunicerar? Vad händer med Joacim Nordh och Örgrytes ordförandepost nu när valberedningen inte nominerat något förslag på ny ordförande? Och ska IFK Göteborg enbart spela i klubbemblemets färger?

  Det och den senaste veckans matcher analyseras i veckans avsnitt som går att lyssna på nedan.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.