Vibe om OS-drömmen: "Det största jag är med om"

Den danske anfallaren fick en OS-biljett som en av tre överåriga. Ett besked han inte hade väntat sig. – Nej, det kom lite som en blixt från klar himmel, säger han till GP.

ANNONS
|

Under måndagen blev det officiellt,Lasse Vibe är med i den danska OS-truppen.Ett besked som anfallaren själv inte satt och väntade på.

– Nej, det kom lite som en blixt från klar himmel. Jag har ju varit iväg lite med landslaget under sommaren men inte tänkt att jag skulle med. Antagligen har det blivit många nej och jag fick chansen, säger Vibe till GP och skrattar.

– Men det är ju självklart jättekul att få vara med. Jag har aldrig varit i något slutspel med ett landslag och sen OS blir lite extra roligt, även om fotbollsdelen kanske inte är så stor. Men själva upplevelsen och allt kan bli det största jag får vara med om i min karriär.

ANNONS

Du som bär OS-fanan för Danmark på invigningen?

– Haha, det är välCarolineWozniacki (tennisstjärna) som får bära den va? Men jag får ringa henne och se om hon vill byta nu när jag är med, säger Vibe och skrattar.

– Annars får jag se till att gå nära henne och komma med i bild ...

Den 29-årige anfallaren är en av tre överåriga i den danska OS-truppen. Under årets säsong blev det tolv mål på 37 matcher för Brentford i Championship.

– Vi har ganska nyss börjat om igen med försäsong här. Vi har två, nästan tre träningar varje dag nu så det är en tuff period. Förhoppningsvis så gör vi det bättre till nästa säsong och är med högre upp i tabellen och slåss om platserna till Premier League. Det är målet.

Du blir kvar?

– Det tror jag. Jag trivs väldigt bra i London, en enkel stad att leva i och trivas i. Sen trivs jag bra med klubben och de trivs med mig. Sen ska man aldrig säga aldrig ...

– Det kan ju komma något väldigt intressant erbjudande och då måste man tänka över det.

Öppen för en flytt?

– Måste man nog alltid vara. Om man som spelare inte vill vidare i sin karriär så är det farligt, då blir man nöjd och slutar att utvecklas. Men jag trivs väldigt bra med livet i London.

ANNONS

Vibe blev en stor publikfavorit i Göteborg under sina år i klubben. Bästa vännerna, Engvall och Salomonsson är kvar i klubben och Vibe följer i princip varje steg de tar.

– Jag har bra koll, vet att det går bra för klubben. Sen är det extra kul när det går bra för Gustav och Emil, jag pratar ofta med de två. Blåvitt brukar ju ha en liten sommarsvacka för att sedan vara urstarka på hösten. Jag hoppas att de kan vara lika starka på sommaren som på hösten. Då kan det bli bra. Det är väldigt jämnt i toppen och Blåvitt har ju dessutom Europa-spel att tänka på. Jag hoppas verkligen att det kan bli ett gruppspel i år. Det hade varit kul.

Danmarks OS-trupp:

Målvakt:Jeppe Højbjerg, Lukas Fernandes.

Försvarare:Eddie Gomes, Pascal Gregor, Andreas Maxsö, Kasper Larsen, Jakob Blåbjerg, Mikkel Dessler.

Mittfältare:Jens Jönsson, Casper Nielsen, Lasse Vigen, Frederik Börsting, Uffe Bech, Robert Skov, Lasse Vibe.

Anfallare:Yussuf Poulsen, Nicolai Brock, Emil Larsen.

Reserver:Thomas Hagelskjær, Nicolai Poulsen, Jacob Barrett, Asger Sørensen.

ANNONS