"Vi kommer att få strida hela vägen för att försvara vår position"

Sebastian Eriksson, 28, har fått sig ett lyft med bindeln på armen. Nu hoppas han att klubben ska lyfta i tabellen. – Vi kan slå alla lag, säger han.

ANNONS
|

Han är inne på sin tredje säsong i Blåvitt sedan han flyttade hem från Cagliari och lämnade Serie A bakom sig. För Sebastian Eriksson har den senaste tiden i klubben varit upp och ner. Men efter att Mads Albaek flyttade till Tyskland och Mattias Bjärsmyr till Turkiet så har Sebastian Eriksson fått både en startplats på mittfältet och lagkaptensbindeln.

Nu väntar AIK för Eriksson och Blåvitt. Men nervositeten den finns inte där riktigt ännu för Eriksson.

– Nej, inte ännu. En sådan här match behöver man inte ladda för, det kommer ändå, säger han.

När?

– När jag äter lunch, då kommer det. Det är alltid samma tidpunkt som jag börjar bli lite nervös.

ANNONS

Hur är det att möta AIK?

– Alltid roligt. Det har alltid genom åren varit roligt oavsett hur det går för klubbarna så blir det alltid tuffa matcher och väldigt roliga matcher med mycket rivalitet.

Rivaliteten mellan klubbarna har dock förändrats på de senaste säsongerna. Efter att AIK-målvakten Ivan Turina gick bort var det Blåvitt som var första lag att gästa AIK. När stormötet i våras ställdes in så var det återigen AIK och IFK Göteborg.

– Jag var ju inte här då med Turina men det märker man också. Man nästan fogar sig samman, det är över fotbollen och då står vi tillsammans. Rivaliteten försvinner på ett sätt, säger Eriksson.

Tufft läge i tabellen, hur ser du på avslutningen av säsongen?

– Vi kommer att få strida hela vägen för att försvara den positionen vi har nu. Kalmar som vi fick stryk av senast är på väg ikapp och har fått in bra spelare. Det är ett bra lag.

– Sen är det en brokig säsong för oss med mycket saker utanför fotbollen som har spelat in och tagit mycket energi. Vi har gjort oss av med spelare, det har kommit in nya. Sen är det många saker utanför planen som sipprar fram och det börjar märkas. Men det är där vi står och det är där klubben är nu, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Klubben försöker väl vinna lite tid nu och ta året för vad det är. Jag tycker att det känns som att vi redan har börjat om. Vi har fått in en del nya spelare, lite nya unga killar som är på väg. Det är bra att vi har fått in lite nytt nu redan och inte väntat året ut.

Hur är pressen på er nu?

– Vi kan slå alla lag men vi måste ta en match i taget. Jag kollar väl inte speciellt mycket åt något håll i tabellen. Vi kommer förmodligen inte att hamna på någon Europa-plats, det gör vi nog inte. Den här säsongen får vi ta för vad den är. Men vi i laget är inte splittrade, det är många poäng kvar att spela om. Det är ingen panik och ingen jättepress. Jag är inte orolig.

ANNONS