Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

"Vi har bara oss själva att skylla"

För andra matchen i rad var det en straff som snuvade Sverige på tre poäng i U21-EM. – Vi har bara oss själva att skylla, säger förbundskaptenen Håkan Ericson.

I premiären mot England missade Linus Wahlqvist chansen att skjuta Sverige till tre poäng från straffpunkten. Mot Polen var det i stället en straff emot som snuvade Blågult på trepoängaren och den andra gruppspelsmatchen i U21-EM slutade 2-2. 

LÄS OCKSÅ: Sverige tappade segern – får svårt att nå slutspel

För Sveriges del är nu vägen till en eventuell semifinal minst sagt snårig och hänger på andra lags resultat. Den sena kvitteringen från Polen innebär att Håkan Ericsons landslag står på två poäng efter två matcher.

– Det är väldigt svårt men inte helt kört. Vi måste slå oss i baken och hoppas att det går med oss. För vi har bara allt att vinna, säger Håkan Ericson till Kanal 5.

Sverige kontrollerade stora delar av matchen mot hemmanationen. Särskilt i den första halvleken imponerade Ericsons lag, men i den andra bjöds Polen in i matchen.

– Vi har ett enormt kommando under den första halvleken. Sen nitar vi upp på väggen detaljerna vi ska göra, men gör tvärtom tyvärr. Det vi absolut inte ska göra är att ge dem enkla bollar, säger Ericson som inte ville kommentera domarens beslut att blåsa en sen straff för Polen.

– Jag har sagt till grabbarna vad jag tyckte om andra halvlek. Vi har bara oss själva att skylla, säger han. 

 

 

Se mer från - U21-EM
Mest läst