Veteranen ville hem till Blåvitt – fick nobben

Martin Smedberg-Dalence, 34, önskar en återkomst i IFK Göteborg – men klubben har nobbat att ta tillbaka veteranen.
– Hade jag fått bestämma hade jag flyttat hem hit igen, men nu är det som det är, säger mittfältaren.

ANNONS
|

Förra vintern valde Martin Smedberg-Dalence, 34, att tacka för sig i IFK Göteborg och testa på ett utlandsäventyr i Sydamerika och bolivianska storklubben Bolivar.

Efter en säsong som avslutades med sporadiskt med speltid för yttermittfältaren har han nu bestämt sig för att söka sig vidare.

LÄS MER:Benjamin Nygren om att hålla fötterna på jorden

– Jag känner själv att jag inte vill förlänga. Vi snackade om ett år till, men jag sa direkt att jag inte var så sugen på det. Det är ett storlag och det är hård konkurrens. Jag fick inte spela på min position och då känner jag att det är bättre att jag går till en mindre klubb och får mycket speltid och har en roll som passar mig bättre. Det är det jag är ute efter, säger Smedberg-Dalence, som följde IFK Göteborgs första träning för året på läktaren i Prioritet Serneke arena.

ANNONS

LÄS MER:Nu ska grunderna sättas för IFK Göteborg

Vad som händer med karriären nu återstår att se. Han berättar att han har ett par olika erbjudanden i Sydamerika att ta ställning till.

– Jag ska ta ett beslut här i dagarna, sedan får vi se var det landar. Jag har förhandlat med några klubbar där, vi får se om vi stänger igen det.

"Ville komma tillbaka"

Det mesta pekar på att han stannar kvar på andra sidan Atlanten.

– De enda erbjudanden som jag har är där borta, och eftersom de klubbarna inte kan vänta så får man ta ett beslut. Jag vet att många klubbar i Sverige gör nyförvärv i januari och februari, men jag känner att jag inte har tålamodet att vänta – plus att klubbarna där borta sätter press på en.

LÄS MER:Serneke ny huvudsponsor för Blåvitt

Om han själv hade fått bestämma hade han dock allra helst återvänt till IFK Göteborg – en önskan som inte visade sig vara ömsesidig.

Klubben har valt att nobba en återkomst.

– Det är klart att hade jag fått bestämma hade jag flyttat hem hit igen. Men nu är det som det är ...

För GT utvecklar han:

– Det var ett blankt nej. Sen vet jag inte vem som fattade det beslutet, men det var så. Det var min agent som skötte det där för mig. Jag sa att han skulle kolla om Blåvitt var intresserade för jag hade inte krävt mycket. Jag hade varit en billig spelare, jag ville bara komma hem och avsluta karriären där. Men man respektera klubbens beslut. Då öppnades en ny dörr och det är att återvända till Bolivia.

ANNONS
ANNONS