Våldsamt storslagsmål i centrala Göteborg

Under söndagseftermiddagen ska så många som 50 personer ha varit inblandade i ett dramatiskt slagsmål i centrala Göteborg. Enligt polisen ska det ha varit ett bråk mellan fotbollshuliganer. Tio personer omhändertogs av polisen efter bråket.

ANNONS

Det var strax innan 15.30-tiden på söndagseftermiddagen som polisen larmades om att ett stort antal maskerade personer ska ha betett sig hotfullt och slagitsi Vasastan i centrala Göteborg. Enligt polisen ska det ha varit ett bråk mellan fotbollshuliganer som sympatiserar med IFK Göteborg kontra AIK. Matchen mellan lagen spelas inte förrän på måndagen.

– Vi kallas till platsen efter att larm kommer från puben i fråga. Tio personer har omhändertagits för ordningsstörning.Vi har inga uppgifter om skadade i nuläget, säger Eva Ekblad på polisen.

Maskerade huliganer

Enligt vittnen till GP ska så många som 50 personer ha varit inblandade i ett slagsmål utanför en pub i Vasastan. Enligt personen ska 20 till 30 personer ha suttit inne i puben när de blev provocerade.

ANNONS

– Ett gäng bestående av kanske 10 personer passerar precis utanför och väcker deras uppmärksamhet. Det är oklart vem som gav sig på vem, säger personen.

Slag och flygande stolar

Ett vittne berättar för GP att hen promenerade på Vasagatan när denne hörde skrik och dån från Viktoriagatan.

– Jag ser 20 till 30 personer skrika in mot en av pubarna. Slag börjar matas och stolar börjar flyga. Polisen var där inom någon minut.

– Det var ett gängbråk, som jag uppfattade det. Väldigt dramatiskt faktiskt. Det var säkert 50 personer inblandade, flera av dem maskerade, säger ett vittne till GP.

Flera polisenheter var på plats och helikoptern hovrade över området. Ingen person är misstänkt för brott.

– Detta är sanslöst, twittrade Anders Börjesson,chef överlokalpolisområde Göteborg city, efter att han läst GP:s artikel om storslagsmålet.

ANNONS