Värvningarna på väg för Blåvitt: "Kommer att ta in utifrån"

För IFK Göteborg har transfermarknaden mer handlat om att förlora spelare än att få in nya. Sportchef Mats Gren jobbar nu för att hitta ersättare på flera positioner. – Fortfarande en del positioner som vi måste täcka upp.

ANNONS
|

Det började med att vänsterbacken Scott Jamieson lämnade av familjeskäl, sedan har både mittfältskuggen Mads Albæk och bänkade Abdul Razak lämnat klubben.

För sportchef Mats Gren återstår dessutom att se ifall man lyckas knyta till sig norrmännen Henrik Björdal och Mikkel "Mix" Diskerud, som bägge sitter på utgående låneavtal.

LÄS MER: Björdal kan bli kvar på lån

In i truppen har det hittills bara varit vänsterbacken Billy Nordström som kommit, enligt Gren är dock fler värvningar aktuella i nuläget.

– Det finns fortfarande en del positioner som vi måste täcka upp, säger han.

Från egna det ledet eller utifrån?

ANNONS

– Vi sitter alltid och tittar på vår egen akademi, men vi kommer att ta in utifrån också.

Hur långt i processen är ni?

– Vi jobbar på olika saker just nu. Sen är det alltid svårt att säga hur snabbt det går.

Lennartsson är inte oroad

Än är det inte klart vilken trupp man kommer ha efter söndagsmatchen mot Örebro, på måndag kan man komma att stå utan mittfältaren Henrik Björdal. Allt hänger på hur förhandlingarna kring låneavtalet mellan IFK Göteborg och Brighton går.

Men att, som tränare inte helt veta, vilka spelare man kommer ha nästa vecka är inget som får Jörgen Lennartsson att ligga sömnlös.

– Det är som det är, man är ju luttrad inom den här branschen. Henrik är en kanonkille och en bra spelare som vi gärna behåller, men jag vet också attde ekonomiska förutsättningarna är speciella. Mats (Gren) gör vad han kan, så får vi se vart vi landar, säger Blåvitt-tränaren.

Det är en ganska tunn trupp just nu...

– Det är klart att vi behöver få in lite nya spelare, det är inga hemligheter.

ANNONS