Vändningen: Ghoddos kan tas ut för Sverige

En succéspelare från Östersund fick chansen. Och en till kan det bli. Trots att Saman Ghoddos tidigare varit uttagen i Irans landslag kan Janne Andersson ha fått honom att ändra sitt beslut. – Han funderar och kan ansluta till den här truppen. Vi har lämnat en plats öppen, säger Andersson.

ANNONS
|

Saman Ghoddos har varit minst sagt viktig i Östersunds Europa-äventyr där han med flera viktiga mål lagt grunden för Jämtlandsklubbens osannolika resa. Framgångarna för ÖFK gjorde att Irans landslag fick upp ögonen för Ghoddos, som har rötter i landet.

24-åringen togs också ut i den iranska landslagstruppen vid den senaste samlingen men fick aldrig debutera. Och nu kan en vändning komma. Janne Andersson har varit i kontakt med Ghoddos som nu ska fundera på om hans ska ändra sitt beslut och i stället representera Sverige på landslagsnivå.

LÄS OCKSÅ:Ghoddos: "De kallar mig svikare, förrädare"

– Han funderar och kan ansluta till den här truppen. Vi har lämnat en plats öppen. Han ska lämna besked senast på fredag, säger Andersson.

ANNONS

Att debuten för Iran inte kom betyder att Ghoddos fortfarande är tillgänglig för spel i Blågult.

– Vi har pratat med honom inför den här samlingen och han själv har velat fundera lite på saken vilket han gör. Så länge en spelare inte spelat en annat landslag så är han möjlig. När vi analyserade totalläget efter helgen var Saman en spelare som hade kunnat vara med i den här truppen. Han ville fundera och får fundera ytterligare någon dag om han vill vara med oss. Han har fått möjligheten.

ANNONS