Utvilad Fisher redo för match: Är gladare i dag

Mot Italien fick hon vila – mot sin vilja. I kvartsfinalen mot Holland lär försvarsgeneralen Nilla Fischer vara tillbaka i startelvan. – Jag är gladare i dag än senast, säger hon.

ANNONS
|

Pia Sundhage valde att vila flera nyckelspelare i den sista gruppspelsmatchen. Ett drag som innebar att det svenska försvarsspelet såg ovanligt rörigt ut –men som man hoppas ska innebära extra fräscha spelare i lördagens kvartsfinal. Nilla Fischer var en av de som tvingades se förra matchen från sidan.

– Jag är väldigt nöjd med träningen igår och känner mig väldigt fräsch. Så det känns bra, jag är gladare i dag än senast, säger Fischer på torsdagens pressträff.

Sundhage tyckte uppenbarligen att Fischer behövde vilan, själv är hon inte lika säker.

– Det är svårt att säga. Jag ä ju piggare i benen i dag än vad jag varit om jag spelat, men samtidigt vill man alltid spela. Så vi får se om det ger resultat, säger hon och skrattar.

ANNONS

Humöret på de svenska spelarna var betydligt soligare än efter 2–3-förlusten mot Italien i tisdags.

– Det är bättre, mycket bättre. Det är aldrig roligt att förlora, men vi vet vad vi kan. Vi gick igenom matchen igår och sedan är det bara att släppa det och sedan fokusera på nästa motståndare, säger Fischer.

Och motståndaren, Holland, har imponerat i EM med tre raka segrar och ett snabbt, flödande anfallsspel som Sverige nu måste få stopp på.

– Det gäller att hela tiden vara beredd på den långa bollen, men samtidigt försöka hålla uppe laget så vi inte blir för långt som lag. Sedan gäller det att nyttja de lägen till omställningar vi får, för de anfaller med mycket folk, säger Fischer.

Holland har de senaste åren fått fram en ny generation skickliga spelare och landets damfotboll nämns med en helt annan respekt än för bara några år sedan.

– Den har såklart blivit bättre. Det är ett starkt lag med väldigt starka offensiva spelare. De har fått bättre spetskvaliteéer skulle jag säga, plus hemmaplan Så det blir en utmaning på lördag, säger Nilla Fischer.

ANNONS