Utgick skadad - så lyder första prognosen

Andreas Östling tvingades kliva av matchen mot Halmstad – nu finns en första prognos om hur allvarlig mittfältarens skada är.

ANNONS
|

För tredje matchen i rad föll Gais med 1–2 efter ett sent avgörande. Inte nog med förlusten, dessutom drabbades Grönsvart av ett tungt skadeavbräck.

Efter drygt en halvtimmes spel satte sig Andreas Östling ner på gräsmattan. Mittfältaren kunde inte spela vidare och Marcus Bergholtz fick hoppa in och ersätta.

Det stod snart klart att det rörde sig om en stukad fot för Östling.

– Det bör inte vara någon större fara, men det är svårt att svara på redan nu hur allvarligt det är. Men vi tror att detta är lindrigt, säger Gais läkare Mats Börjesson.

ANNONS

"Har haft den här typen av problem"

Han fortsätter:

– Han har haft den här typen av problem förut. Han känner igen det. Det är inte så att han har mer ont än vad han har haft tidigare när han stukat foten.

På lördag spelar Gais mot Degerfors på Stora Valla. Huruvida Östling är tillbaka då är i nuläget oklart.

– Det är svårt att säga. Ibland kan det gå väldigt fort om svullnaden lägger sig, men man vet nog mer om någon dag hur stora chanserna till spel är.

– En stukning kan gå på några dagar, men normalt kan det också ta en till två veckor innan det har lagt sig, avslutar Börjesson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS