UPPGIFTER: Supertalangen lämnar Gais

Gais offensive supertalang Luther Singh kommer enligt uppgift att lämna klubben för spel i Portugal.

ANNONS
|

19-årige Luther Singhs sejour i Gais ser ut att bli kortvarig. Enligt Fotbollskanalenär sydafrikanen"i stort sett klar" för spel iportugisiska Vitória Guimarães under nästa säsong.

Det är dock ingenting som kommit Gais tillkänna, enligt klubbchefen Erik Bergkvist.

–Vi har inte hört någonting frånVitória Guimarães. Det finns mycket intresse kring Luther och även vi pratar naturligtvis med honom om framtiden, säger han till GP.

Singh kom till Gais från sydafrikanska Stars of Africa förra året och blev omedelbart en publikfavorit.Den offensive kantspringaren, som även tagit plats i det grönsvarta anfallet,sitter på ett utgående kontrakt och varit ett hett villebråd på marknaden efter sin framfart i Superettan.

ANNONS

Han har kopplats ihop med en mängd klubbar på kontinenten, däribland Real Madrid, men enligt desenaste uppgifternaser det alltså ut som att han är närmast den portugisiska ligasexan.

Gais har dock inte gett upp hoppet om att kunna förlänga med Singh.

–För honom handlar det om att värdera vad han tycker är lämpligast och vilka erbjudanden som är mest intressanta ur flera aspekter. Självklart ekonomiskt men också hur hans chanser ser ut och miljöerna i de olika klubbarna. Jag tror att Gais är ett väldigt bra alternativ framförallt med tanke på det sistnämnda, med den trygghet och utbildning han har fåtthos oss hittills, säger Bergkvist som kallar Singh för en "hyperintressant spelare".

Vad ser du för möjligheter att behålla honom?

– Det beror lite på. Luther är en ung och väldigt fin kille som kanske behöver lite vägledning i sin karriär. Där vill jag lyftaGais som ett väldigt bra alternativ, även om det kanske finns andra alternativ som ärlikvärdiga. Det är utom vår kontroll.

Finns det några tankar på att använda externa finansiärer för att behålla honom?

Nej. Vi är inte i den positionen att vi kan erbjuda de summorna även om vi skulle ta hjälp av externa finansiärer. Vi måste hålla oss till en sund ekonomi kring spelartruppen och inte göra några utsvävningar om det inte är något extremt exceptionellt.Skulle vi lyckas knyta till oss Luther Singh framöver så blir det för en lön som är i paritet med andra spelare i Gais.

ANNONS

Pågår förhandlingar?

–Vi har en dialog med hans agent. Den har släpatlite efter sommaren men vi ska träffas i början av november. Sen får vi ta det därifrån.

Vad säger Singh själv?

– Han har framfört att han trivs i Gais. Jag tror det funkar väldigt bra för honom här.

Singh kom till Gais i augusti 2015 och har hunnit göra elva mål på 34 framträdanden i Superettan.

ANNONS