Uppgifter: Superettans skyttekung klar för Blåvitt

Det har ryktats en tid och nu ska det vara klart. Enligt Sportbladet har Degerfors Sargon Abraham, som leder skytteligan i Superettan, skrivit på ett treårskontrakt med IFK Göteborg.
– I mina ögon är det en storklubb i Sverige, säger Abraham själv.

ANNONS
|

GP har tidigare skrivit om IFK Göteborgs intresse för den 27-årige anfallaren. IFK Göteborg har sedan en tid varit intresserade av Sargon Abraham och en affär har enligt uppgifter till GP varit nära förestående.

Nu uppger Sportbladet att Abraham skrivit på ett treårsavtal med IFK Göteborg. När GP når Abraham är han hemlighetsfull.

– Inga kommentarer på den.

LÄS MER:"Han är en humörspelare, det går upp och ner"

Uppgifter gör gällande att det är klart?

– Ah, okej. Men just nu fokuserar jag på min säsong i Degerfors, så får vi se vad som händer.

Och var spelar du nästa säsong?

–Ingen aning, haha.

ANNONS

Men IFK Göteborg är ett bra alternativ?

–Absolut. I mina ögon är det en storklubb i Sverige, så det är klart att det är ett alternativ.

Och det blir efter säsongen i så fall?

– Ja, som det ser ut nu. Men det har min agent bättre koll på, säger Sargon Abraham.

Sargon Abraham är fostrad i Skövde och har den här säsongen gjort succé i Degerfors. Han leder Superettans skytteliga med sina tio mål. Hans kontrakt går ut efter den här säsongen, vilket betyder att Blåvitt inte behöver betala någon övergångssumma – såvida man inte vill värva Abraham redan i sommar.

GP har sökt sökt IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar. Inte heller Degerfors sportchef Patrik Werner har gått att nå, men han publicerade nyligen en kommentar på klubbens hemsida, angående Sargon Abraham:

– Vi har inte hört någonting från någon annan klubb som eventuellt skulle vara intresserad av att köpa honom nu under sommaren, så vi har ingenting att ta ställning till just nu. Däremot har Sargon rätt, enligt de regler som finns att både träffa andra klubbar och förhandla och även skriva kontrakt för en ny klubb, från och med säsongen 2019 och det är bara Sargon som vet vad han gör i det fallet. Det är väl mycket troligt att han inte spelar för Degerfors under nästa år men som det ser ut nu så kommer han att spela hösten här i Degerfors, tills vi har något annat att ta ställning till.

ANNONS

Enligt uppgifter till GT är IFK Göteborg beredda att sälja sin forward Elias Mar Omarsson, då han inte uppges ingå i föreningens framtidsplaner. Detta trots att islänningen är lagets bäste målskytt den här säsongen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS