Uppgifter: Så mycket tvingas Blåvitt betala Gren

Mats Gren, 54, har fått sparken som sportchef för IFK Göteborg. Något som innebär en ekonomisk smäll för klubben. Enligt GT kommer har han nämligen rätt till sex månadslöner.

ANNONS
|

Under onsdagens presskonferens kom beskedet att IFK Göteborg och klubbens sportchef Mats Gren går skilda vägar.

– Tyvärr har Mats, och laget, och klubben hamnat i ett läge där det är så mycket fokus på Mats Gren som person. Utan det kommer vi kunna fokusera bättre, sade klubbdirektör Max Markusson.

LÄS MER:"Måste sortera bort olika typer av störningsmoment"

LÄS MER:IFK Göteborg håller presskonferens

Huvudpersonen själv fanns inte på plats under presskonferensen på Kamratgården utan var på semester på Hawaii. Besked fick han därmed via ett telefonsamtal under tisdagen.

– Det klart att han blev besviken, det har jag full respekt för. Där är vi nu, säger Markusson.

Kostnaden att sparka Gren

Men trots att Mats Gren inte längre är verksam inom IFK Göteborg kommer han att kosta klubben pengar.

ANNONS

Enligt GT har han nu nämligen rätt till sex månadslöner. Under 2017 hade Mats Gren en taxerad inkomst på 794 220 kronor, vilket motsvarar en månadslön på omkring 66 000 kronor.

Det innebär att hans uppsägning, med sociala avgifter och tjänstepension inräknat, innebär en fortsatt kostnad för IFK Göteborg på omkring 700 000 kronor.

"Det är inom ramen"

Klubben skrev under året ett tvåårskontrakt med assisterande Alf Westerberg som ersätts av Hjalmar Jonsson och Hannes Stiller.

På frågan kring de ekonomiska följderna av rockaden inom klubben svarar Max Markusson:

– Vår ambition är att hitta en lösning med Alf framöver inom elitverksamheten, på ett eller annat sätt. Där vet vi redan idag att vi behöver satsa mer, men jag tänker inte spekulera kring vilken roll det handlar om där.

Han fortsätter:

– Vad gäller Mats Gren tänker jag inte berätta hur hans avtal ser ut, men det är inom ramen för vad vi klarar av.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS