Ronaldo vann sin femte Champions League titel tidigare i år.
Ronaldo vann sin femte Champions League titel tidigare i år. Bild: HANNAH MCKAY

Uppgifter: Real Madrid överväger Ronaldo-bud

Cristiano Ronaldo har ofta ryktats på väg bort från Real Madrid. Men den här gången verkar det ligga mer bakom uppgifterna än vad det gjort tidigare.

ANNONS

Att Cristiano Ronaldo uttalar sig negativt om sin situation i Real Madrid har nästan blivit en sommartradition. Det brukar utmynna ett nytt kontrakt med höjd lön och status i klubben.

Men den här gången verkar det ligga mer bakom ryktena. Brittiska BBC rapporterar att Real Madrid överväger ett bud på 100 miljoner euro från Juventus på sin Portugisiska stjärna.

Det som ska vara det stora hindret för Juventus ska vara Ronaldos stora lön. Hans nuvarande lön i Real Madrid uppges vara cirka fyra gånger större än Juventus nuvarande högsta lön, Higuains.

Något som talar för att Real Madrid skulle vilja släppa sin stora stjärna är det faktum att laget sägs vilja se över sin trupp efter att de slutade 17 poäng bakom Barcelona förra säsongen. Brasilianska storstjärnan Neymar är den som uppgetts vara det stora målet för Real Madrid i sommar. Även hans lagkamrat i PSG, Kylian Mbappe, rapporteras vara aktuell för Real Madrid.

ANNONS

Cristiano Ronaldo är Real Madrids bästa målskytt genom tiderna med sina 451 mål. Tidigare i sommar blev det klart att Julen Lopetegui tar över efter Zinedine Zidane som tränare för Real Madrid.

ANNONS