Pontus Wernbloom kan vara på väg bort från sin grekiska klubb PAOK.
Pontus Wernbloom kan vara på väg bort från sin grekiska klubb PAOK. Bild: INTIME

Uppgifter: PAOK vill dumpa Pontus Wernbloom

Pontus Wernbloom kan vara på väg att lämna Grekland och PAOK. Expressen skriver nu att klubben försöker köpa ut Blåvitts tidigare guldhjälte.

ANNONS
|

Coronakrisen har slagit hårt mot flera internationella fotbollsklubbar. Så även de grekiska.

Nu agerar PAOK och en gammal blåvit guldhjälte kan tvingas bli ett av klubbens offer.

Enligt Expressen har PAOK inlett samtal med Pontus Wernbloom om att köpa ut honom från sitt kontrakt.

Tidningen skriver att PAOK betalar Wernbloom cirka 15 miljoner kronor per år och har ställt frågan hur mycket Wernbloom kan tänka sig att avstå.

Parterna uppges ännu inte ha hittat en lösning. Wernblooms kontrakt med PAOK sträcker sig till 30 juni 2021.

Tveksam till en Blåvitt-återkomst

2009 lämnade Wernbloom IFK Göteborg för spel i holländska AZ från Alkmaar. Sedan fortsatte karriären i ryska storklubben CSKA Moskva innan han sommaren 2018 tecknade ett avtal med grekiska PAOK.

ANNONS

I höstas uttalade sig Pontus Wernbloom i magasinet Offside kring en eventuell återkomst till Blåvitt.

– Det är farligt att bli för nostalgisk. Sitta och prata om hur gött allt var förr och inte fatta hur bra man har det i dag. Ponera att vi alla skulle spela i Blåvitt igen, det skulle ändå inte bli samma sak. Då var man ung och hade bara sig själv att tänka på. Att försöka återskapa något precis som det en gång var är inte särskilt utvecklande, sade han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS