Högmo på väg ut – Hamrén på plats i Norge

Per-Mathias Högmo hänger löst som norsk förbundskapten efter en katastrofal start på VM-kvalet – där Norge redan i princip missat VM. Ersättaren kan finnas i Göteborg. I morse klev Erik Hamrén på planet med destination Oslo.

ANNONS
|

Förlusten mot Tjeckien med 2–1 för Norge i lördag var tredje förlusten på de fyra inledande VM-kvalmatcherna. Ett kvalspel som började med förlust mot Tyskland, förlust mot Azerbajdzjan och sedan den enda segern – mot San Marino med 4–1.

Det norska landslagets förlust mot Tjeckien var lagets nionde förlust på de 13 senaste landskamperna.

Förbundskapten Per-Mathias Högmo eller ”Messias” som han kallades när han tränade Djurgården är allt annat än säker på sin post. I vårt grannland i väst knorras det en hel del och Högmo riskerar sparken. Den 56-årige norrmannen tänker dock inte lämna sin post frivilligt.

– Jag har kontrakt i ett år till och det är vad som gäller, sa han efter förlusten mot Tjeckien.

ANNONS

Det norska förbundets elitfotbollschef, Nils Johan Semb ska enligt norska Dagbladet ha träffat FC Köpenhamn-tränaren Ståle Solbakken på en restaurang. Solbakken är huvudvalet som ny norsk förbundskapten, enligt Dagbladet.

Ståle Solbakken slår dock tillbaka mot uppgifterna i en intervju med VG.

– Det var inget snack om jobbet som förbundskapten. Och det är sanningen.

Men det kan finnas fler alternativ. Ett skulle, enligt uppgifter till GP, kunna vara Erik Hamrén som under tisdagsmorgonen satte sig på ett plan från Landvetter med destination Oslo.

Hamrén har legat lågt sedan EM-uttåget med det svenska landslaget. I en intervju med Expressen i slutet av september öppnade han upp om framtiden.

– Jag känner mig redo och är väldigt sugen på att börja jobba igen, sa han då.

Nu drygt två månader senare står han fortfarande utan ett nytt uppdrag. Kanske kan det bli som förbundskapten för det norska landslaget. För han är fortfarande väldigt populär i Norge sedan den framgångsrika tiden i storklubben Rosenborg.

– Jag var en tur till Oslo men det handlade inte om förbundskaptensjobbet, säger Hamrén till Expressen.

GP har varit i kontakt med Erik Hamrén som inte vill ställa upp på en intervju.

ANNONS