Uppgifter: Häckens supertalang nära Serie A-flytt

Häckens supertalang Kevin Ackermann, 17, har trots sin ringa ålder länge varit hett villebråd bland de europeiska storklubbarna. Nu uppger GT att mittfältaren ska vara nära en flytt till Serie A-klubben Fiorentina, vilket också bekräftas av uppgifter till GP.
– Vi kommenterar spelare när det finns något att kommentera, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS
|

Trots att Kevin Ackermann fått sparsamt med speltid i allsvenskan denna säsong har 17-åringen högt anseende. Bland annat listades han nyligen som en av världens största talanger av brittiska The Guardian.

– Det var någon i laget som visade listan för mig. "Fan va nice", tänkte jag. Det är ju ett kvitto på att man gjort något bra, sa Ackermann då.

Många klubbar har genom åren visat intresse för mittfältaren och redan som 12-åring, då i IFK Göteborg, fick han ett erbjudande från Manchester City.

Den flytten blev aldrig verklighet. Men kanske blir det av nu.

Ackermann är enligt uppgifter till GP nära en övergång till Fiorentina, vilket GT var först att rapportera om.

ANNONS

Ett bud ska ha inkommit från den italienska storklubben, erfar GP. Förhandlingar pågår.

Häckens sportchef Sonny Karlsson är dock fåordig.

– Vi kommenterar spelare när det finns något att kommentera, säger han.

Vad säger du om Ackermanns utveckling hos er?

– Det har gått i den fart man kan förvänta sig. Dessutom har han en svår situation med speltid eftersom vi är bra på den positionen.

Häcken är ju det. På det centrala mittfältet finns Erik Friberg, Alexander Faltsetas och Gustav Berggren, bland annat.

Har det varit mycket klubbar som visat intresse/hört sig för/titta på Ackermann genom åren?

– Inte vad jag vet. Det är möjligt att det är så, men de kanske tittar på landslaget. Vi har aldrig varit inblandade i en situation.

"Har ingen aning om det"

Ackermanns kontrakt med Häcken sträcker sig till och med 2021. Till Fotbollskanalen säger 17-åringen att han inte känner till Fiorentinas intresse.

– Jag har ingen aning om det. Det enda jag fokuserar på är Häcken. Det är där jag är och tränar, säger han till sajten.

Just nu väljer han att fokusera på sin tillvaro på Hisingen

– Jag är i Häcken nu och fokuserar på att vara i Häcken. Om det nu handlar om de här frågorna, som angår rykten, så fokuserar jag på fotbollsplanen nu och ingenting annat. Det andra får du ta med min agent och andra runt omkring, säger han.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS