Uppgifter: Chelsea-affären kan spricka

Enligt flera brittiska medier, bland annat The Guardian och The Times, kan Chelsea-affären spricka. Anledningen ska vara att den brittiska regeringen inte fått tillräcklig försäkran om var intäkterna från försäljningen kommer hamna.

ANNONS
|

Chelsea och dess ryske ägare Roman Abramovitj har varit i fokus sedan det ryska invasionskriget mot Ukraina inleddes och flera länder beslutade om sanktioner mot Ryssland och ryssar.

Den brittiska regeringen beslutade om sanktioner mot bland annat oligarken, tillika Chelsea-ägaren, Roman Abramovitj och ryssen meddelade att han släpper kontrollen över klubben. Men Abramovitj har varit kvar som ägare vilket i sin tur drabbat Chelsea som bland annat inte fått förlänga eller skriva nya kontrakt eller sälja nya matchbiljetter.

Abramovitj har försök sälja klubben och i början av maj kom besked att en överenskommelse nåtts med ett konsortium med den amerikanske miljardären Todd Boehly i spetsen. Affären, på 4,2 miljarder pund (drygt 52 miljarder kronor), har väntats bli klar i slutet av månaden men man behöver godkännande från den brittiska regeringen.

ANNONS

Källa: Kan låta Chelsea gå under

Nu rapporterar flera brittiska medier, bland annat The Guardian, The Times, BBC och Sky, att försäljningen kan spricka. Anledningen ska vara att den brittiska regeringen inte ska ha fått tillräcklig försäkran från Roman Abramovitj om var intäkterna från försäljningen kommer hamna. Deadline för affären är sista maj, då licensen som Chelsea nu verkar under löper ut, och det ska nu vara oklart om man försäljningen hinner bli klar innan dess.

Det har tidigare sagts att intäkterna från försäljningen kommer gå till välgörenhet och inte till Abramovitj men det ska nu alltså vara oklart om så är planen.

En regeringskälla säger enligt Fotbollskanalen till The Times:

– Det finns en ganska seriös oro i regeringen att affären kan falla samman och att Roman Abramovitj i slutändan är villig att låta Chelsea gå under. Det finns oro i regeringen om skillnaden mellan vad Abramovitj har sagt offentligt att han kommer att göra och vad han är villig att åta sig juridiskt som en del av försäljningsprocessen.

Roman Abramovitj har ägt Chelsea sedan 2003 och sedan dess har klubben på både dam- och herrsidan blivit en av världens mest framgångsrika.

LÄS MER:Så kopplas Chelsea-ägaren till Vladimir Putin och ryska staten

LÄS MER:Magdalena Eriksson om Abramovitj-kaoset: "Kanske bra för fotbollen"

LÄS MER:Så påverkar kriget och sanktionerna Europas storklubbar

LÄS MER:Inte bara idrottens ansvar att ta avstånd

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS