UPPGIFTER: Blåvitt värvar från konkurrenten

IFK Göteborg letar en ersättare till Hjalmar Jonsson. Ersättaren kan bli David Boo Wiklander. – Det kanske kan bli så, säger hans agent Stefan Pettersson.

ANNONS
|

Den 32-årige mittbacken stod för en stark säsong i Hammarby. Avslutningen av säsongen följde han från sidan av då sonen Gustaf låg på sjukhus.

- Det här är en väldigt svår och tung tid för mig och min familj. Det betyder mycket för mig att ni tänker på oss, hälsade han via Hammarbys officiella hemsida.

Mittbacken hade ett utgående kontrakt med Hammarby. Men det blir ingen fortsättning i klubben för Boo Wiklander, något som klubben meddelade under tisdagen. Under tiden som junior tillhörde han IFK Göteborg innan karriären gick via Qviding och IFK Norrköping innan han hamnade i Hammarby. Nu kan en återkomst till IFK Göteborg bli aktuell. Klubben jagar en ersättare till Hjalmar Jonsson enligt uppgifter till GP har Blåvitt varit i kontakt med mittbacken. En återkomst till klubben han redan har representerat tidigare är nu väntad.

ANNONS

– Det kanske kan bli så, säger hans agent Stefan Pettersson till GP om en flytt till IFK Göteborg och fortsätter.

– Han har ju sin privata situation och fotbollen har varit sekundär fram till nu. Han har ju sin släkt på västkusten och är i behov av att bo nära familjen.

Vad säger du om IFK Göteborg och deras intresse?

– Det är självklart en klubb som kan passa. Inget är klart och då finns det inte så mycket att säga.

– Men han har gjort en bra säsong och har visat många egenskaper som många klubbar skulle vilja ha. Skulle jag ringa runt så skulle ganska många klubbar vara intresserade. Men han kan inte flytta vartsomhelst av förklarliga skäl.

Enligt uppgifter till Expressen ska Wiklander vara klar för IFK Göteborg, en övergång som snart ska bekräftas.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren utan resultat.

ANNONS