Uppgifter: Berg nära flytt

Han har gjort en strålande säsong i grekiska Panathinaikos – nu kan Marcus Berg vara på väg bort från klubben. Enligt grekiska medier ska anfallaren vara aktuell för en flytt till Al Ain i Förenade Arabemiraten.

ANNONS
|

Marcus Berg har imponerat stort för Panathinaikos den gångna säsongen och den tidigare Blåvitt-anfallaren har också tagit kliv i Blågult och tillhör numera en av de mer givna i Janne Anderssons landslag. Nu kan 30-åringen vara på väg mot ett klubbyte.

Enligt grekiska medier ska Al Ain från Förenade Arabemiraten ha erbjudit forwarden ett monsterkontrakt. Samtidigt dras Panathinaikos med ekonomiska problem och Berg har tidigare öppnat för att han skulle kunna tänka sig att lämna Medelhavslandet i sommar.

I en intervju med Sportbladet gjorde han nyligen klart att han inte stänger dörren för att gå till enpengastinn liga, trots att det finns en överhängande risk att han därmed skulle kunna tappa sin landslagsplats.

ANNONS

– Jag tycker inte man kan säga något definitivt på det sättet. Det finns utländska stjärnor i Kina som behållt sina landslagsplatser. Om, jag säger om, det någon gång skulle bli aktuellt för mig att göra en sådan flytt så tror jag fortfarande jag har ambitionen, drivet och kvaliteten för att spela vidare i landslaget, sa Berg då.

Men ett stort hinder finns innan en eventuell affär kan gå i lås. Marcus Berg har en utköpsklausul på tio miljoner euro – budet från Al Ain ska dock vara en bra bit från den summan.

ANNONS