UPPGIFTER: 94-hjälten får landslagsroll

Janne Andersson håller på att sätta ihop sin landslagsstab inför det stundande VM-kvalet. Nu står det klart att Jonas Thern kan bli en del av det nya Blågult som tar över efter Erik Hamrén, det uppger Sportexpressen.

ANNONS
|

Erik Hamrén har lämnat sin roll som förbundskapten för det svenska landslaget och Janne Andersson har tagit över. Och den tidigare Norrköpingstränaren är nu mitt uppe i arbetet med att sätta ihop den ledarstab som han ska ha hjälp av när han nu tar över Blågult.

Enligt Sportexpressen kan mittfältshjälten från det klassiska 1994-laget, Jonas Thern, komma att bli en del av den stab som Andersson ska ha med sig i sitt arbete med landslaget. Thern har efter spelarkarriären verkat som tränare,talangutvecklare och föreläsare. Han har bland annat varit huvudtränare i Halmstad BK och IFK Värnamo.

Enligt Sportexpressens uppgifter är det tänkt att Thern i första hand ska användas som scout för landslaget, men att han även kommer att medverka vid Blågults träningar är inte osannolikt. Janne Andersson är fåordig när det gäller huruvida Thern är aktuell för en landslagsroll eller ej.

ANNONS

– Jag håller på att sätta organisationen nu och ska träffa en del personer som jag vill ha in. Men jag håller samma linje som jag gjort tidigare. Jag kommenterar ingenting förrän något är klart, säger den nye förbundskaptenentill Sportexpressen.

Sedan tidigare är det klart att Peter Wettengren blir assisterande ny assisterande tränare och att Tom Prahl kommer att arbeta som scouti den nya landslagsorganisationen.

ANNONS